Regija

Sara Luzar Smajić upisala uvjerljivu pobjedu u svom KSW debi nastupu

Sara Luzar-Smajić
 Olimpik/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Na najbolji mogući način startala je karijera hrvatske borkinje u poljskoj promociji

Sve na čemu je posljednjih par godina radila Sara Luzar Smajić počela je naplaćivati. Na KSW 63 priredbi debitirala je u borilištu poljske promocije, gdje je upisala pobjedu nad Aitanom Alvarez.

Borba je počela uz malo sporiji ritam i ispitivanje snaga udarcima s distance. Tempo se podiže nakon dvije minute, kad Aitana ulazi u rušenje, ali Sara se izvlači i hvata leđa. Aitana se ustala, no Sara joj je i dalje na leđima, prije nego ju pušta te se nastavlja borba na nogama.

Kreće tada Sara sve bolje raditi, a nakon što je vidjela da time ugrožava svoju protivnicu, postala je još agresivnija. Odlično se kretala, djelovala je jako opušteno te je na račun toga redovno pogađala. Usporila je Sara malo pred kraj runde koju je uvjerljivo osvojila, vidjevši da me treba srljati.

Druga runda također kreće sporije, sve do prvog napada, koji nakon nešto više od jedne minute provodi Alvarez. Sara je bila pomalo neodlučna, da bi onda pomalo počela izgledati puno bolje čim je krenula napadati. Iako je i dalje bila vrlo opuštena te je jako dobro radila prednjom rukom, nije bila precizna toliko precizna i uvjerljiva kao u prvoj rundi. No, pred kraj runde pokazuje Sara sve više i osjećaj za udarce iz kontre. Također, kombinacije dva ili tri udarca su joj izgledale tehnički sjajno, a vrlo često i učinkovito. Ponešto izjednačenija druga runda završila je neuspješnim napadom Alvarez, ali teško da je ona napravila išta što bi bilo dovoljno za osvajanje ove runde.

U trećoj rundi Sara je razigranija nego do tada, ali to u početku nikako nije bilo negativno za nju. Kondicijski vrhunski spremna kretala se i napadala uz kratke kombinacije, što je bio pristup koji joj je prolazio kroz cijelu borbu. Alvarez na izlasku iz druge minute ozbiljnije napada i pogađa nekoliko udaraca, no i hrvatska borkinja uzvraća nakon toga na sličan način. Time je upozorila Saru na ono što može napraviti i ona od tada preuzima kontrolu na račun tehničke superiornosti. Imala je Alvarez još nekoliko pogodaka na račun kojih je možda i uzela posljednju rundu, budući da je Sara odlučila smanjiti rizik, no to joj nikako nije moglo biti dovoljno za ugroziti pobjedu hrvatske borkinje.

Nije bilo teško zaključiti kome je na kraju pripala pobjeda. Sara je kroz cijelu borbu bila kvalitetnija, agresivnija, preciznija te jednostavno bolja od svoje protivnice, kojoj treba čestitati na srčanosti i izdržljivosti. Pročitana je jednoglasna sudačka odluka za Saru Luzar Smajić koja nakon dugog čekanja na ovaj debi nije mogla sakriti suze s lica.

Linker
18. svibanj 2024 14:49