Regija

Teo Mikelić pred prvu borbu otkako je u Mike‘s Gymu: ‘Samo spavam, jedem i treniram 4-5 sati dnevno‘

Stoyan Koprivlenski, Gabrijel Ojdanić, Teo Mikelić i Antonio Plazibat

 Privatna arhiva
Već dva mjeseca Teo živi u Amsterdamu i u potpunosti je posvećen treningu

Već neko vrijeme nismo Tea Mikelića pratili u akciji. Jedan od najboljih hrvatskih kickboksača odlučio je napraviti novi iskorak u karijeri i to tako da je napustio Istru i otišao u Mike's Gym, možda i najkvalitetniji tim na svijetu. U potpunosti se posvetio treningu, a sad dolazi vrijeme za prezentaciju onoga što je naučio. A u takvoj dvorani toga može biti jako puno.

"Tu sam već dva mjeseca i treninzi su ludilo. Treniram po četiri ili pet sati dnevno, ujutro i navečer. Ujutro tri sata. Trčiš sat vremena pa malo odmoriš, a onda sat i pol kombinacije. Poslijepodne isto, samo bez trčanja. U početku je bilo teško i naporno, ali sad sam već navikao. Tu je dobra i jaka ekipa, trenira se jako ozbiljno. Jedan svakako drugačiji princip nego kod nas ili bilo što da sam do sada radio. Sparinzi su jaki, 15 rundi srijedom i nedjeljom. Tu je jaka ekipa i guramo jedni druge", otkrio nam je Teo kratko svoje dojmove, dodavši:

"Radim jako puno sa Stoyakom Koprivlenskim, bugarskim borcem iz Gloryja. Odradili smo puno rundi sparinga i velika mi je motivacija spoznaja da se mogu nositi s takvim borcem."

S nekom jačom promocijom još uvijek nije potpisao ugovor, no predispozicije su tu. Sama činjenica da je član Mike's Gyma mogla bi do toga dovesti jednim bržim putem, posebno ako nastavi s pobjedama. Prva prilika dolazi već ovog vikenda u Litvi.

"20. studenog borim se u Vilniusu na King of Kings priredbi (KoK). Rade svoju najveću priredbu do sada, bore se neki poznati borci, kao npr. Maslobojev. Bori se ukupno nas pet iz Mike's Gyma. Ja se borim protiv do 71 kilogram protiv Aurimasa Krukauskasa, njihovog borca. Proučio sam ga i idem dati sve od sebe. Gurati jako naprijed i nadam se da ćete vidjeti novog, boljeg Tea", samouvjereno nam je rekao.

Odabrao je živjeti spartanski i sad, dok je u najboljim godinama, maksimalno ostvariti svoj potencijal. Čini se kako ovaj 29-godišnjak uistinu nije mogao odabrati bolji put za tako nešto.

"Sve treninge nam vodi Mike. Sve se radi do sitnih detalja, radi se na svemu što je bitno u mečevima. Živim u kući za borce. Kuća je sa šest soba i događaju se neke izmjene, ali nekoliko nas je stalno. Nema puno drugog osim da treniraš, jedeš i spavaš. Odlična je stvar što si cijelo vrijeme fokusiran, s ljudima si koji rade isto kao ti te koji imaju iste ciljeve. Fokus je zbog toga konstantno tu i ovo mi je svakako odskočna daska", dodao je.

Već bi u subotu, naravno u slučaju pobjede, Teu mogle doći neke jače ponude. Gloryjev ring već je dva puta jednokratno osjetio. 2014. godinu u Zagrebu je bolji od njega bio Murthel Groenhart, a godinu kasnije u Milanu nije uspio savladati Anatolyja Moiseeva. Dođe li treća prilika bit će Teo sigurno zreliji, spremniji, ali vjerojatno i još motiviraniji. Jer sad je vrijeme za prave rezultate.

Linker
04. svibanj 2024 18:00