Regija

(VIDEO) Četiri borbe i četiri pobjede prekidom: Podsjetnik na Cro Copov uspjeh karijere se ne propušta

Mirko Cro Cop Filipović

 Screenshot (youtube, Ufc)
2006. godina bila je ona u kojoj je Mirko ostvario najveći uspjeh u svojoj bogatoj karijeri

‘‘UFC Year of the Fighter‘‘ naziv je kojim UFC prisjeća fanove na neku od ponajboljih godina u karijeri određenog borca. Prije nekoliko dana imali ste prilike pogledati kako je Aldo dominirao 2009. godine, a jučer je UFC na svom YouTube kanalu posvetio pažnju 2006. godini i Mirku ‘‘Cro Copu‘‘ Filipović.

Najveći hrvatski MMA borac te godine vjerojatno je bio na vrhuncu svoje karijere. Tada 32-godišnji Mirko nastupao je u sklopu Prideova Open-Weight turnira. Cro Cop je 2005. godinu zaključio porazom od Marka Hunta, a sve do petog mjeseca 2006. godine nismo ga gledali u ringu. Ikuhisa Minowa bio je prvi Mirkov protivnik u ždrijebu, a Mirko je trebao samo 70 sekundi da završi Japanca tehničkim nokautom.

Nešto manje od dva mjeseca kasnije, Mirka je u četvrtfinalu turnira čekao Hidehiko Yoshida. Japanski borac pojavio se u kimonu i s crnim pojasom oko struka, ali Mirko ga je na bolan način upoznao sa svojim kickovima. ‘‘Low kickovima‘‘ je hrvatski borac došao do pobjede nakon nešto više od sedam i pol minuta borbe u prvoj rundi (prva runda trajala je deset minuta u Prideu).

Nakon toga došlo je vrijeme za nešto ozbiljnije izazove. 10. rujna (9. mjesec) bilo je zakazano polufinale i finale turnira, a Mirko je morao proći Wanderleija Silvu na putu do finala. ‘‘Cro Cop‘‘ je u tom meču slavio svojim zaštitnim znakom, lijevim ‘‘high kickom‘‘. Bio je to jedan od najbrutalnijih nokauta u Mirkovoj režiji.

‘‘Mislim da je to bilo najbliže smrti što sam ikada došao‘‘, rekao je Wanderlei Silva osam godine kasnije u jednom intervjuu.

Iste večeri uslijedilo je i finale protiv Josha Barnetta koji je tada bio na omjeru 22-3. Dva od ta tri poraza nanio mu je upravo naš Filipović, a finale Grand Prixa bio je njihov treći međusobni obračun. Barnett je ranije u turniru izbacio Alexandera Emelianenka, Marka Hunta i ‘‘Minotaura‘‘ Nogueiru, ali protiv Mirka nije mogao.

Tapkao je Barnett na Mirkove udarce nakon sedam i pol minuta borbe. Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović okrunjen je prvakom Prideova turnira koji je bio dostupan borcima svih težinskih kategorija. Bio je to vjerojatno i najveći Mirkov uspjeh u karijeri, a ‘‘Cro Cop‘‘ je uistinu zastrašujuće djelovao te 2006. godine.

Upravo zbog svega gore navedenog vrijedi pogledati ovaj UFC-ov podsjetnik na Mirkovu 2006. godinu unutar koje je upisao četiri pobjede u četiri nastupa. Sve četiri upisao je u prvoj rundi. Što reći, osim impresivno! Uživajte u videu koji se nalazi pri dnu teksta.

Linker
01. svibanj 2024 12:41