Regija

(VIDEO) Glory nas počastio cijelom snimkom velike pobjeda Antonija Plazibata nad Adegbuyijem

Adegbuyi vs. Plazibat

 screenshot (YouTube, Glory)
‘Antonio Plazibat je zastrašujuć‘, glasi službeni Gloryjev naziv snimke borbe protiv Rumunja

Već mjesec dana Antonio Plazibat može uživati u uspjehu koji je postigao na Glory Collision 3 priredbi, gdje je prekidom na početku druge runde savladao Benjamina Adegbuyija. Ta pobjeda vrijedila je toliko da je hrvatski teškaš postavljen na prvo mjesto Gloryjeve ljestvice izazivača. To ne znači da će se on sigurno u svom idućem nastupu suprotstaviti prvaku Ricu Verhoevenu, budući da Glory i dalje planira njemu organizirati obranu titule protiv Alistaira Overeema, no svakako je znak do kojeg je stupnja Plazibat dogurao. I borbu za titulu bi u bližoj budućnosti svakako trebao odraditi.

Način na koji je savladao Adegbuyija, borca koji je između ostalog tri puta savladao Mladena Brestovca, je također poseban. Svjestan koliko je rumunjski borac opasan ako mu se da prilika raditi na distanci ili ako mu se prepusti kontrola ritma, Plazibat je nasrnuo od samog početka. Bio je spreman primiti neke jače udarce i ime pokazati kako je u ring došao s namjerom da melje. Tako se najbolje može opisati ono što je radio. A kad je on postavio svoj ritam, doslovno je protivnika krenuo bacati po ringu. Nije Adegbuyiju pomogla niti minuta za sabrati se između prve i druge runde. Novi nalet na početku druge dionice i sve je bilo gotovo.

Glory ga je u snimci borbe, koju su objavili na YouTubeu, a mi ju dijelimo ispod teksta, Plazibata okarakterizirao zastrašujućim i time nisu napisali ništa krivo. Otkako je nabacio dodatnu masu, Plazibat je svom beskompromisnom stilu borbe dodao i snagu udarca, pod kojom tu pali prvo Tarik Khbabez, a onda i Adegbuyi. I nema nikakve sumnja da je Rico Verhoeven s puno pažnje sve popratio. Ako ne te iste večeri, jer ga je tek čekao na kraju fenomenalni meč protiv Jamala Ben Saddika, onda svakako u snimci.

Snimku sad imamo priliku pogledati svi mi te još jednom uživati u vjerojatno najvećem rezultatu hrvatskog borilačkog sporta u 2021. godini.

Linker
11. svibanj 2024 00:27