Regija

(VIDEO) Legendarni Jerome Le Banner i dalje upisuje pobjede: Pogledajte kako je pobijedio Adnana Alića

Jerome Le Banner vs. Adnan Alić

 Screenshot (youtube, Sport En France)
49-godišnji francuski kultni kickboksač i MMA borac pobijedio je srpskog teškaša

Iako je odavno u poznim borilačkim godinama Jerome Le Banner (86-22-2 Kickboks, 6-3-0 MMA) i dalje aktivno nastupa, a pritom i pobjeđuje. Legendarni francuski borac u posljednje vrijeme ‘‘namjerio se‘‘ na borce iz naše regije.

Naime, Le Banner je u šestom mjesecu ove godine pobijedio srpskog teškaša Ivana Vičića, ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Event je održan pod okriljem MMA GP organizacije sa sjedištem u Francuskoj.

Proteklog vikenda, legendarni Le Banner odradio je novi nastup, a srpski borac Adnan Alić (14-33-0) bio je njegov protivnik. Odmah na početku borbe Alić je tražio rušenje ‘‘double legom‘‘, a nakon 30-ak sekundi uspio je srušiti Le Bannera. Francuz je naporno radio ka tome da se pridigne, a u jednom trenutku je bio blizu tome, ali Alić je držao i njegovu lijevu nogu i vratio ga je u parter. Le Banner je napravio bolnu grimasu u tom trenutku i djelovalo je kao da se ozbiljnije ozlijedio.

Meč je ipak uspio nastaviti, ali s Alićem u gornjoj poziciji iz zatvorenog garda. Vrlo brzo Alić radi grešku i Le Banner završava u ‘‘full mountu‘‘. Bio je to početak kraja, a nakon nekoliko udaraca, Alić je dao leđa Le Banneru, a ubrzo je i tapkao na udarce. Sudac to iz nekog razloga nije primijetio iako je bio u sjajnoj poziciji za vidjeti tapkanje. Meč je potrajao još nekoliko sekundi, a nakon što je Alić ponovno tapkao, sudac je prekinuo meč.

Le Banner je tako došao do treće uzastopne MMA pobjede, a posljednji poraz pretrpio je 2017. godine pod okriljem Rizina. Roque Martineza tada ga je pobijedio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. 49-godišnji Francuz borio se protiv Alića i 2019. godine, ali prema kickboksačkim pravilima. I tada je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Snimku MMA meča koji su odradili proteklog vikenda pogledajte pri dnu teksta, a kickboksački meč iz 2019. godine možete pogledati klikom na LINK.

Linker
04. svibanj 2024 04:43