Regija

(VIDEO) ‘Savage nastavlja na sto posto‘: Matchroom posvetio priču Babićevoj nokaut seriji iz 2020.

Alen Babić vs. Shawndell Winters
 screenshot/YouTube (Matchroom)
Alen Babić 2020. godinu pamtit će po tome što j je izgradio ime na europskoj boksačkoj sceni

Ako je netko na najbolji mogući način iskoristio u 2020. godini pruženu priliku, to je hrvatski 30-godišnji boksački teškaš Alen Babić. Zapravo, priliku koja mu se pružila u posljednjoj trećini godine, nakon što je prve dvije i on prolazio kroz probleme koja je donijela globalna kriza. Početkom godine imao je problema s ugovaranjem mečeva, nakon čega su mu zbog pandemije neki napokon ugovoreni otkazani, da bi se povratkom priredbi krenulo u novu borbu oko ugovaranja meča.

Srećom, njegov menadžer Dillian Whyte imao je meč ugovoren za 22. kolovoza, a Alenu je već ranije najavio kako će nastupiti na svakoj priredbi gdje i on. Ponovno su se i tada pojavili problemi s pronalaskom protivnika, nekoliko je potvrđivalo pa otkazivalo, sve do Shawndella Wintersa. Sve ono što se događalo prije, tijekom i nakon tog meča, od Babića tj. Savagea stvorilo je ono što je danas. Boksača kojeg britanska i zapravo cijela europska publika želi gledati.

U listopadu i studenom Savage je odradio još dva meča, a zajedničko s onim protiv Wintersa je ekspresna pobjeda nokautom uz dojmljiv nastup. Pali su Nial Kennedy i Tom Little, a ponovno je Babić i izvan ringa briljirao na polju vlastite promocije. Prepoznao je to Eddie Hearn i itekako ozbiljno s njim računa za neke iduće priredbe. Uostalom, i ovaj video koji su mu posvetili je dovoljan znak da je on ozbiljan pulen najjače europske boksačke organizacije.

Ne treba više duljiti, najbolje da pogledate na koji se to način Matchroom prisjetio sva tri meča, uključujući nokaute koji su ih završavali, ali i sve što je prethodilo mečevima, kao i izjave nakon istih. Jedva čekamo Babićev idući meč i šteta što je onaj protiv Erica Molina za sada "na ledu", odnosno ne zna se kad bi se mogao održati te hoće li protivnik ostati isti. Vjerojatno će većina toga ovisi o Aleksandru Povetkinu i tome kad će on napokon biti spreman pružiti revanš Dillianu Whyteu. Isti je već dva puta otkazivan.

Linker
03. svibanj 2024 23:06