UFC

Alexander Gustafsson objasnio zašto se vraća u polutešku kategoriju: ‘Jednostavno je, to je moja kategorija‘

Alexander Gustafsson vs Glover Teixeira
 

 IBL/Shutterstock Editorial/Profimedia
Legendarnog Gustafssona čeka Nikita Krylov

Legendarni Alexander Gustafsson se u subotu u Londonu vraća u svoju matičnu kategoriju, polutešku. Gus je imao kratak izlet u tešku kategoriju gdje ga je završio Fabricio Werdum, što mu je bilo dovoljno da shvati da ipak pripada u kategoriju niže. Protivnik će mu biti Nikita Krylov, a borit će se pred londonskom publikom ove subote.

Objasnio je: ‘‘Ovo je moja kategorija, super je osjećaj vratiti se. Tu mi se tijelo osjeća odlično i to je moja kategorija, to je to. Borba je borba, a osjećao sam se vrlo ugodno i u teškoj kategoriji. No, ja sam oduvijek bio poluteškaš i to je moja kategorija, zato sam se vratio.‘‘

Dotaknuo se i svog kratkog izleta u tešku: ‘‘U teškoj sam se osjećao snažno. Borba je završila kako je, ali osjećao sam se snažno. Također sam se osjećao brzim kao teškaš, ali ionako sam ja dosta velik poluteškaš tako da je dobro. Ali poluteška kategorija je uvijek bila tu, uvijek je bila tu kad sam se borio i natjecao. Osjećam se odlično i dobar je osjećaj vratiti se, prošlo je puno vremena‘‘, rekao je Gustafsson za MMA Junkie.

Posljednju borbu u poluteškoj kategoriji Gustafsson je odradio protiv Anthonyja Smitha na ljeto 2019. godine. Tada je poražen ‘submissionom‘, a 2020. godine je otišao u tešku i također izgubio od Fabricia Werduma.

Linker
20. svibanj 2024 10:08