UFC

Nikita Krylov brzinski ‘riješio‘ neprepoznatljivog Gustafssona

  Nikita Krylov  

 Logan Riely/Getty images/Profimedia
Ovoga puta pokazao da je opasan i u stojci

Alexander Gustafsson vratio se u polutešku kategoriju nakon neuspjelog pokušaja natjecanja u teškoj kategoriji, te u ovaj meč ušao na kilaži u kojoj se osjećao najbolje kroz čitavu karijeru. Ovo mu je također i prva borba nakon poraza od Werduma, te prvi pokušaj povratka u svoju prirodnu kategoriju.

Iako je u ovu borbu ušao s dva uzastopna poraza, Krylov je rijetko kada razočarao, a uvijek je imao skrivene aseve u rukavu i znao bi iznenaditi svakog protivnika. Ovo je zapravo bio jako dobar test za oba borca s obzirom na to da su oboje pod hitno trebali pobjedu kako bi uopće ostali relevantni, a i dio UFC-ove organizacije.

Borba od koje se puno očekivalo, od akcije do toga da se vidi u kakvoj je formi Gustafsson nakon duže pauze, to nam nije ponudila. No vidjeli smo zato nešto još bolje, ali od strane Nikite Krylova. Nikita je odmah u početku rušio Gustafssona snažnom ljevicom, te ga nastavio napadati sve dok ga ponovno nije rušio. Nakon još nekoliko udaraca sudac zaustavlja borbu i Krylov dobiva pobjedu prekidom već u prvoj rundi.

Veliko razočaranje bivšeg izazivača za titulu poluteške kategorije koji je možda bio i najbliži tome da pobijedi velikog Jona Jonesa. U ovom meču bio je neprepoznatljiv, ali zato se mora odati veliko priznanje Krylovu koji je unatoč porazima pokazao da je i dalje opasan protivnik za svakoga.

Linker
20. svibanj 2024 13:10