UFC

Askren se obratio javnosti nakon teškog poraza nokautom na UFC-u 239, Masvidal reagirao

Ben Askren je sinoć na UFC 239 priredbi u Las Vegasu doživio prvi poraz karijere. Jorge Masvidal slavio je nokautom letećim koljenom nakon samo pet sekudi borbe upisavši tako najbrži nokaut u povijesti Ultimate Fighting Championshipa.

Masvidala su uoči meča živcirale izjave Askrena te je stoga imao namjeru što ga više poniziti kada se vrata Octagona u T-Mobile Areni zatvore. No teško da je i sam "Gamebred" očekivao da će pobjeda doći u ovako brutalnom obliku.

Tek što je sudac dao znak za početak borbe Masvidal se zaletio prema Akrenu koji je kao hrvač instinktivno reagirao tako što je spustio glavu i krenuo u poziciju za rušenje. Masvidal je brzo prepoznao priliku i u trećoj sekundi borbe koljenom ga pogodio u glavu nakon čega je Askren ekpsresno završio u teškom nokautu. Masvidal ga je zatim kaznio s još dva sasvim nepotrebna udarca u glavu.

Askren je odmah prevežen u bolnicu te stoga nije davao nikakve izjave, ali je zato predsjednik UFC-a Dana White na press konferenciji nakon eventa obavijestio medije o njegovom stanju.

"On je dobro. Svi nalazi su negativni. Stoga, on je u redu. Siguran sam da nije u redu, ali znate...", izjavio je White.

Nešto kansije javio se i Askren. Putem Twittera "Funky" je poslao kratku poruku.

"E pa, to je bila pušiona."

Masvidal je reagirao na njegovu poruku vlastitom objavom pokazavši kako čak i nakon pobjede i dalje drži neprijateljski stav prema Askrenu.

"Lažne vijesti. Ben i dalje spava", napisao je Masvidal.

Askrenov profesionalni omjer sada iznosi 19 pobjeda uz jedan poraz i jedan "no contest." Bivši prvak Bellatora i ONE Championshipa u UFC-u je na omjeru 1-1. U svom Octagon debiju na UFC 235 priredbi u ožujku slavio je kontroverznim "submissionom" protiv Robbieja Lawlera.

Linker
11. svibanj 2024 15:55