UFC

Bliži se povratak T.J. Dillashawa: 'Vratit ću pojas brže nego što svi mislite!'

T.J. Dillashaw
 Vanessa Carvalho / Brazil Photo Press via AFP
"Yan? Ne znam kako se on uopće može nazivati prvakom..."

Vrijeme leti, a 19. siječnja datum je na koji završava dvogodišnja suspenzija bivšeg UFC-ovog prvaka T.J. Dillashawa (16-4)!

Nekadašnji vladar bantam kategorije polako se priprema za svoj veliki povratak u Octagon, a u razgovoru s ESPN-om otkrio je da cilja na ožujak i da odmah želi napasti pojas. Isti onaj koji je bio u njegovom vlasništvu sve dok mu ga UFC nije oduzeo kada se saznalo da je pozitivan na EPO.

"Želim tu titulu. I želim je odmah. Zašto? Jer za prvaka imate Petra Yana, lika koji je do pojasa stigao pobijedivši nekoga tko je na 0-2 u kategoriji. Jose Aldo ima dva poraza (u bantamu), a Yan je preko njega došao do pojasa. Kako se uopće možeš nazivati prvakom? Ti si za mene privremeni prvak. Taj je pojas mijenjao vlasnika svaku borbu. Nitko tu nije dominantan. To je moj pojas. Želim se vratiti i želim borbu za naslov prvaka", rekao je Dillashaw.

T.J. je svjestan toga da ga neki neće toliko dobro prihvatiti znajući da se vraća nakon suspenzije, ali to su detalji u kojima je izgleda odlučio pronaći motivaciju.

"Motivira me što ću imati taj dodatni pritisak, a jamčim vam ovo - vratit ću svoj pojas! Bit ću trostruki prvak u bantamu. To vam jamčim. I to ću napraviti brže nego što svi mislite", dodao je Dillashaw.

34-godišnji Amerikanac pripremljen je i na to da mu UFC možda neće ispuniti želju. Upravo stoga spreman je prihvatiti meč i s nekim iz samoga vrha, a jedan od tih je Cory Sandhagen koji ga je javno prozvao nakon pobjede nad Marlonom Moraesom.

"On se želi boriti sa mnom jer zna da je to dobar put do titule. I to je dobar način razmišljanja. Treba pokušati. Moj je cilj napasti pojas, ali ako se već moram boriti s nekim drugim, neka to bude netko iz TOP 5", poručio je bivši prvak.

Hoće li Dillashaw vratiti pojas u svoje ruke?

Linker
08. svibanj 2024 03:50