UFC

Borba Ilira Latifija i Alekseija Oleinika ekspresno dobila novi termin održavanja

Ilir Latifi

 Screenshot (youtube, Ufc)
Proteklog vikenda borba je otkazana samo sat prije početka priredba u Columbusu

Sve je proteklog vikenda već bilo spremno za početak UFC-ovog Fight Nighta u Columbusu, kad je samo sat prije nego su prvi borci trebali krenuti prema Octagonu došlo do malih promjena. Borba teške kategorije između Ilira Latifija i Alekseija Oleinika je otkazana.

Razlog je bila Latifijeva bolest, za koju je dodano kako nema veze s COVID-19. Možemo pretpostavljati da se radilo o nekoj virozi, čije je Latifi osjetio simptome. Srećom, očito je bilo riječ o lakšim simptomima, budući da je borba već dogovorena za novi datum.

Albansko-švedski i ruski iskusni teškaši odmjerit će snage već na kalendarski idućoj UFC-ovoj priredbi. U pitanju je UFC 273 koji je nakon jednog vikenda pauze održava 9. travnja u Jacksonvilleu. Priredba je predvođena borbama za titulu UFC prvaka bantam i perolake kategorije, a ovaj dvojac trebao bi svoje mjesto naći na uvodnom programu.

Oleinik je najstariji borac na UFC rosteru u ovom trenutku, a nalazi se u nizu od tri poraza. Četvrti mu nikako nije opcija, budući da on može donijeti i kraj njegove karijere. Ako ne u potpunosti, onda unutar UFC-a svakako. On je inače u ovu borbu uskočio početkom veljače umjesto ozlijeđenog Alexandera Romanova.

Latifi je isto bio u nizu od tri poraza, sve do svoje trenutno posljednje borbe, kad je u lipnju prošle godine podijeljenom sudačkom odlukom savladao Tannera Bosera. 38-godišnji Latifi u tešku je kategoriju prešao jedan nastup ranije, kad je poražen od Derricka Lewisa.

Linker
03. svibanj 2024 09:56