UFC

Bryce Mitchell: ‘Ne možete biti u NFL-u ili NBA-u i govoriti ovo što ja govorim, zato sam spreman poginuti u kavezu‘

Bryce Mitchell

 Screenshot (instagram)
Talentirani borac perolake kategorije objasnio je prednosti koje donosi nastupanje pod okriljem UFC-a

Jako važan meč čeka Brycea Mitchella ovaj vikend na UFC Fight Night 228 eventu. Američki borac perolake kategorije bio je neporažen sve do 12. mjeseca protekle godine, ali Ilia Topuria brutalno ga je prebio na UFC 282 eventu. Ispostavilo se da je ipak Topuria potencijal za sam vrh, dok Mitchellu treba još podosta napretka ukoliko želi konkurirati za najviše domete u perolakoj kategoriji.

Sljedeći Bryceov meč puno toga će nam otkriti. Izgubi li Mitchell i od Dana Igea, bt će sasvim jasno da Bryce u ovom trenutku nema kvalitetu niti za top 10. Porazi li Igea, Bryce će vrlo vjerojatno izboriti nastup protiv nekog od zvučnijih imena unutar top 10. Mitchell smatra da UFC-ovi čelnici još nisu svjesni kako je on ‘‘zlatna koka‘‘ perolake kategorije i zato mu ne pružaju priliku u velikim mečevima.

‘‘Mislim da ne moram nikog prozivati. Uskoro će doći do spoznaje da sam ja ‘zlatna koka‘‘. Netko će već shvatiti da sjede na rudniku zlata. Mnogi trenutno misle da sam ja ‘zlato za budale‘, ali nisam, ja sam pravo zlato. UFC sjedi na zlatu. Ne postoji ‘PPV‘ zvijezda poput mene u ovoj kategorij i vrijeme je da me isplate. Spreman sam i molim ih da mi daju veliki meč. Doslovno ih molim i čekam. Naravno, ne zaslužujem ništa od toga ako ne porazim Dana Igea. To će biti strašno kompetitivno nadmetanje između mene i Igea. Ali porazim li Igea, tko mi može reći da ne zaslužujem top 5, top 3 ili top 2. Kao što sam rekao, ja sam ‘zlatna koka‘ i svi će to shvatiti. Jednom kad shvate, volit će me još više.‘‘, rekao je Mitchell na konferenciji za medije.

Inače, Bryce Mitchell poznat je kao podosta kontroverzna figura. Radi se o ‘‘ravnozemljašu‘‘ i tipa koji nerijetko svoje intervjue iskorištava kako bi ukazao na razne ‘‘teorije zavjere‘‘ koje se motaju njegovom glavom. Nedavno smo prenosili njegovu izjavu kojom navodi kako je teroristički napad na SAD koji se dogodio 11. rujna 2001. godine, zapravo smišljen od strane američke vlade kako bi imali opravdanje za napad na države Bliskog istoka. Mitchell je u par navrata tvrdio da su i pucnjave u školama također inicirane od strane vlade, jer američka vlada time želi ukazati da je posjedovanje oružja opasno, a nastavno na to, građanima bi oduzeli oružje. Mitchell je o tome pričao prilikom jednog gostovanja u MMA Houru, a otišao je toliko daleko da je proces razoružavanja od strane vlade usporedio s razoružavanjem koje je Hitler radio Židovima prije nego ih je odlučio smaknuti. Mitchell je na konferenciji za medije uoči novog nastupa istaknuo kako je izrazito sretan jer ima slobodu pričati takve stvari.

‘‘Ljudi vole da ste autentični, da ste ono što jeste. Nemam problema s borilačkim životom, ali najvše volim govoriti ono što želim, raditi ono što hoću i volim slobodni život kakav živim. To je ono što najviše volim u svemu ovome. UFC mi daje slobodu, a ja se ovdje borim za slobodu. Ne možete biti u NFL-u ili u NBA-u i govoriti stvari koje ja govorim. UFC mi daje slobodu da budem ono što jesam. Zato ulazim u kavez spreman poginuti. Ne mogu imati drugi posao koji mi daje ovu slobodu. To je ono što najviše volim, slobodan sam.‘‘, zaključio je Mitchell o prednostima bivanja u UFC-u.

Svi se sjećamo kako je Francis Ngannou svojedobno napustio UFC jer mu nisu davali ‘‘slobodu‘‘, ali očito Bryce Mitchell stvari gleda iz neke druge perspektive.

Linker
01. svibanj 2024 09:03