UFC

UFC Fight Night 228: Sudar eksplozivnih boraca lake kategorije, povratak Mitchella i korektna satnica za europsku publiku

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Preliminarni dio kreće u 22:00, a glavni u 1:00 poslije ponoći

Večeras nas čeka još jedna “Fight Night” priredba u režiji UFC-a koji obiluje eksplozivnim borcima, velikim potencijalima i nizom drugih kvaliteta zbog kojih se isplati ostati nešto dulje budan.

Čeka nas vrhunski meč u lakoj kategoriji

U večerašnjem “main eventu” Rafael Fiziev sučelit će se s Mateuszom Gamrotom u lakoj kategoriji. Fiziev dolazi od poraza protiv Justina Gaethjea; borbe koja je zaslužila “Fight of the Night” bonus, ali je također i drugi poraz u Fizievljevoj karijeri. Fiziev je, možemo se složiti, jedan od najuzbudljivijih boraca u lakoj kategoriji i njegov muay thai ne bi trebao nikoga ostaviti razočaranim.

Mateusz Gamrot bio je jednako uzbudljiv u protekle tri godine i također je nerijetko ubirao „Performance of the Night“ bonus što nije uobičajeno za borce koji se oslanjaju na borbu u parteru. Gamrot je dinamičan napadač i u svoje 22 pobjede odnio je 12 pobjeda prekidom, dakle, valja zaključiti da će ovo biti jedna vrlo atraktivna borba dvojice eksplozivnih boraca.

Vraća se Bryce Mitchell, bore se i pripadnice ljepšeg spola

U sunaslovnoj borbi sučelit će se Bryce “Thug Nasty” Mitchell i Dan Ige. Mitchell, unatoč tome što nije završio borbu prekidom od 2019., kontinuirano impresionira svojim nastupima u oktogonu. U UFC-u Mitchell drži omjer od 6-1, a jedini poraz došao mu je od ruku potencijalnog sljedećeg izazivača perolake titule, Ilie Topurie.

Četiri godine stariji Dan Ige nešto je iskusniji te ima sedam UFC borbi više u svojem repertoaru od Mitchella. Ige je pobijedio u posljednje dvije borbe i večeras će tražiti šansu da nastavi svoj pobjednički niz.

Nadalje, u glavnom dijelu večeri čeka nas i okršaj između dvije borkinje Marine Rodriguez i Michelle Waterson-Gomez. Rodriguez je trenutno u nizu od dva uzastopna poraza. Nakon što je u 2020. pretrpjela prvi poraz u svojoj karijeri od Carle Esparze, nanizala je četiri uzastopne pobjede sve dok je nije zaustavila spretna Amanda Lemos tehničkim nokautom u trećoj rundi. Nakon toga joj je Virna Jandiroba kao sol na ranu nanijela još jedan poraz.

Michelle Waterson-Gomez u još je goroj situaciji, s obzirom na to da je u posljednjih šest borbi izgubila čak pet. Najprije je izgubila sudačkim odlukama od Jedrzejczyk i Esparze, nakon čega je iščupala pobjedu protiv Angele Hill. Nakon toga, Waterson-Gomez ponovno je nanizala tri uzastopna poraza protiv Rodriguez, Lemos i Luane Pinheiro.

Glavni dio otvara krvnik Krona Gracieja

Velter kategorija donosi dvoboj Bryana Battlea i AJ-a Fletchera koji ulaze u meč u pobjedničkom nizu. Bryan Battle (9-2) dolazi u ovu borbu s omjerom 4-1 u UFC-u te želi zabiti čavao u lijes Fletcheru koji ulazi u borbu s dva poraza u posljednje tri borbe, nakon što je zaslužio svoj ugovor u Dana White‘s Contender Seriesu.

Nanizao je dva bolna poraza protiv Matthewa Semelsbergera i Angea Loosa, ali se brzo vratio „submissionom“ protiv Thembe Gorimbe. Fletcher se nada drugoj pobjedi u večerašnjem eventu, iako mu protivnik ima značajno veći doseg, čak 25 centimetara te treba vidjeti kako će se nositi s tim.

„Main card“ započet će borbom u perolakoj kategoriji između Brazilca Ricarda Ramosa i Kanađanina Charlesa Jourdaina.

Ricardo Ramos (16-4) drži omjer od 7-3 otkako se pridružio UFC-u. Na početku je njegov performans bio na visokoj razini i izgledalo je kao da mu protivnici ne predstavljaju nikakav problem, međutim, u zadnje vrijeme Ramos ima poteškoće sa skidanjem kilograma kada je netom prije prošle borbe promašio vagu. Ipak, Ramos je i dalje 4-2 u posljednjih šest borbi te bi mu pobjeda protiv Jourdaina značila velik odskok u karijeri.

Charles Jourdain (14-6-1) ima rezultat od 5-5-1 otkad je potpisao za UFC. On je jedan od boraca koji je spreman boriti se bilo gdje, bilo kada i bilo s kim, samo da napravi „show“ za fanove. U svojih posljednjih pet borbi Charles Jourdain je na omjeru 3-2 te dolazi s pobjede protiv Krona Graciea unatrag nekoliko mjeseci. Ramos je izuzetno oštar protivnik i dobar udarač, uz blagu prednost u rasponu, stoga očekujemo da će ovaj okršaj dvojice udarača biti ništa manje nego atraktivan.

Što se tiče satnice, možemo reći da je priredba u relativno pogodnom terminu. Preliminarni dio kreće u 22 sata, dok je glavni dio priredbe na rasporedu od 1:00 poslije ponoći. Priredbu možete pratiti na UFC Fight Passu, a dobra vijest je i tad da će SK Fight prenositi glavni dio događaja.

Linker
27. travanj 2024 18:58