UFC

Četiri bonusa za najbolju izvedbu podijeljena nakon UFC 239 eventa

Song Yadong vs. Perez
Fenomenalni UFC 239 event ostao je bez borbe koju se službeno proglašava borbom večeri. Razlog za to su nokauteri, koji su bili toliko impresivni da su umjesto dva bonusa, njima na kraju otišla četiri.

Četvero fenomenalnih nokautera kući odlazi s dodatnih 50.000 dolara nakon UFC 239 eventa. To je zapravo najpošteniji ishod jer dvoje bi bilo preteško odabrati. Ovako su nagrađeni svi koji su to apsolutno zaslužili.

Kao da joj nije bilo dosta što je na godišnjoj dodjele MMA nagrada slavila u čak tri kategorije, Amanda Nunes obranila je titulu tako što je nanijela Holly Holm prvi poraz nokautom u MMA karijeri. Osim toga, nokaut je bio više nego impresivan. Sredila je Holly njenih oružjem, udarcem nogom u glavu. Za dvostruku UFC prvakinju to je peti bonus u karijeri, a svi su bili u kategoriji najbolje izvedbe.

Tu je naravno i Jan Blachowicz, koji je lijevim krošeom Lukea Rockholda poslao u možebitnu mirovinu. Poljaku je to peta pobjeda u posljednjih šest borbi, ujedno i četvrti nokaut u tom lijepom nizu. Naravno, bonus je pokupio i najbrži nokaut u UFC povijesti, onaj kojim je Jorge Masvidal nanio prvi poraz u karijeri Benu Askrenu. Jorgeu je to šesti bonus otkako je pristupio UFC-u.

Posljednji ček na dodatnih 50.000 dolara odlazi onom koji će mu se sigurno najviše razveseliti. To je 21-godišnji Song Yadong, borac iz Kine koji je slavio u svim dosadašnjim UFC nastupima, a bilo ih je četiri. Nokaut protiv Alejandra Pereza vrijedan je drugog bonusa u njegovoj UFC karijeri.

Linker
11. svibanj 2024 10:06