UFC

UFC 239 uvodne borbe: Ekspresne pobjede Shahbazyana i Songa, Melendez opet poražen

Shahbazyan vs. Marshman
Sedam borbi vidjela je publika u Las Vegasu koja je došla popratiti UFC 239 uvodni program. U glavnoj među njima Arnold Allen je savladao Gilberta Melendeza, no u prvi plan su ipak iskočila dva 21-godišnjaka. Yadong Song i Edmen Shahbazyan su svoje borbe završili atraktivnim prekidima u prvoj rundi.

Vodeća borba uvodnog UFC 239 programa potvrdila je kako Gilbert Melendez više nema ono što je potrebno za zadržati se u vrhu UFC-a. Njegov šesti poraz u sedam UFC borbi nanio mu je najveći britanski talent, Arnold Allen i to tako da je kroz tri runde njihove borbe bio brži, konkretniji i precizniji. Vidjelo se kako Melendez ima ogromno iskustvo, kako zna sve što treba znati da bi bio vrhunski MMA borac, no činjenica je kako ga je vrijeme pregazilo. Arnold je došao do svoje šeste pobjede u jednako toliko UFC nastupa, ali i do svakako najvećeg "skalpa" karijere, unatoč tome što je Melendez daleko od svojih najboljih dana.

Marlon Vera savladao je Nohelina Hernandeza u borbi koju je vrhunski otvorio. Već u prvoj rundi bio blizu pobjede, da bi se njegov protivnik vratio i čak dominantno završio rundu. Ipak, u drugoj je Vera potvrdio svoju kvalitetu i završio borbu gušenjem. Četvrta je to pobjeda u nizu za jedinog UFC borca iz Ekvadora. Claudia Gadelha vratila se na pobjedničke staze pobjedom sudačkom odlukom nad Random Markos. Bila je to slaba borba bez previše akcije, no isto tako i borba koja je potvrdila kako je Gadelha popravila svoj najveći nedostatak, što je do sada bila loša kondicija.

Najviše su ipak oduševili 21-godišnjaci. Yadong Song je nokautirao Alejandra Pereza nakon samo dvije minute, čime je ovaj Kinez došao do četvrte pobjede u četvrtom UFC nastupu, dok je jednako impresivan bio njegov vršnjak Edmen Shahbazyan. Mladi Armenac brzo je uzdrmao Jacka Marshmana, a onda ga nakon samo 72 sekunde ugušio.

Chance Rencountre uspio je odgovoriti na sve što je Ismail Naurdiev ponudio te je odnio pobjedu odlukom, a jednako uspješna bila je i Julia Avila u svojoj pobjedi nad Pannie Kianzad.

UFC 239 - Rezultati uvodnog programa

Arnold Allen def. Gilbert Melendez - jednoglasna sudačka odluka

Marlon Vera def. Nohelin Hernandez - SUB (R2 3:25)

Cláudia Gadelha def. Randa Markos - jednoglasna sudačka odluka

Yadong Song def. Alejandro Pérez - KO (R1 2:04 )

Edmen Shahbazyan def. Jack Marshman - SUB (R1 1:12)

Chance Rencountre def. Ismail Naurdiev - jednoglasna sudačka odluka

Julia Avila def. Pannie Kianzad - jednoglasna sudačka odluka

Linker
06. svibanj 2024 05:24