UFC

Cormier napokon priznao da je varao: ‘Moguće da sam ipak zgrabio ručnik u Buffalu‘

Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Bivši UFC-ov prvak dvaju težinskih kategorija priznao je ono što svi odavno znamo

Koliko se samo Daniel Cormier mučio 2017. godine uoči UFC 210 priredbe. DC je tada bio prvak poluteške kategorije i čekao ga je meč protiv Anthonyja Johnsona.

Velikih problema Cormier je imao sa skidanjem kilaže. Prvak je stao na vagu sa 206.2 ''pounda'' i morao je u drugom pokušaju skinuti još 1.2 ''pounda'' kako bi zadovoljio propisanu kilažu za polutešku kategoriju.

Cormier je u uspio u drugom pokušaju i vaga je pokazala ravno 205 ''pounda''. Svi su ipak uočili kako je prvak varao. Naime, Cormier se tada uhvatio za ručnik i time je vaga pokazala kilažu nižu od one stvarne.

Iako je hrpa snimki jasno pokazivala da je Cormier varao, on je žestoko opovrgavao da nije bilo nikakvog varanja i da je sve bilo čisto. Sada, više od pet godina nakon toga, Cormier je napokon pokleknuo pod pritiskom i priznao je da je tog dana ipak varao. Sve je priznao na ceremoniji primanja u UFC-ovu Kuću slavnih.

''Ljudi, želim vam nešto reći, zato što mislim da je vrijeme da budem transparentan. Moguće je da sam ipak zgrabio ručnik u Buffalu. Nakon prvog pokušaja, otišao sam u 'backstage' i preostalo mi je 1.2 'pounda' za skinuti. Pokušao sam odustati nisam više mogao. Čak su nazvali i moju suprugu koja mi je rekla da se pokušam vratiti u kadu napunjenu toplom vodom. Govorio sam da nema šanse i da je gotovo, ali ona me nagovarala.''

Tada je Cormierov nutricionist Dan Leith došao na zanimljivu ideju odnosno ''stari hrvački trik'' kojim je Cormier prevario komisiju.

''DC, sjećaš li se starog hrvačkog trika?'', pitao je Leith svog borca.

Cormier je mislio da se radi o triku gdje bi stavio ruke iza leđa, te bi se rukama oslonio na tu osobu. Problem je bio što Leith ne bi mogao stajati direktno iza njega i teško bi to odradili.

''Ne, mislim na ono s ručnikom.'', rekao je Leith.

''Shvaćaš li razinu ludosti koja se mora dogoditi da to prođe? Nisam mogao vjerovati koliko sam imao sreće. Gledao sam prema dolje, a komisionar je bio zaokupljen gledanjem u vagu. Bila je tu i još jedna žena. Ja sam pogledao prema dolje, a ona je bila odmah do njega. Zgrabio sam ručnik i izvukao sam se.'', opisao je Cormier spornu situaciju.

DC je na koncu pobijedio Anthonyja ''Rumble'' Johnsona gušenjem u drugoj rundi borbe. Time je obranio titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, ali odlučio se ispričati svome tadašnjem protivniku.

'''Rumble', žao mi je.'', ukratko je dodao DC s osmijehom na licu.

Linker
03. svibanj 2024 11:10