UFC

Cory Sandhagen prekinuo lošiji niz: Odnio pobjedu protiv Songa, presudila velika posjekotina

Cory Sandhegen

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Liječnik je bio primoran prekinuti meč zbog ogromne posjekotine na Songovoj obrvi

Na noćašnjoj UFC Vegas 60 priredbi svjedočili smo nekoliko odličnih borbi. U glavnoj borbi večeri je pobjedu odnio Cory Sandhagen nakon što je doktor procijenio da Song zbog posjekotine ne može nastaviti meč, a Gregory Rodrigues je slavio tehničkim nokautom protiv Njoukanija.

Što se tiče meča između Sandhagena i Songa, Cory je borbu otvorio direktima kojima je Songa tjerao na povlačenje te je ušao u rušenje koje je Song uspio obraniti. Krenuo je Sandhagen onda sa svojim mijenjanjem garda, a zatim pokušao novo rušenje koje je Song opet obranio i uspio je rušiti njega. Uspio se ustati, a u ostatku runde radio dosta no Song je imao poprilično velikih trenutaka u prvoj rundi.

Drugu rundu Song otvara krošeom, nakon čega Sandhagen pokušava vratiti, no Song ga još jednom pogađa te ga je dobro uzdrmao. Cory pokušava leteće koljeno ali Song je bio spreman te je promašio, nakon čega Cory ruši ali samo na kratko jer se Song pridigao. Cory je pogodio odličan lakat i otvorio gadnu posjekotinu iznad Songovog lijevog oka, što je bilo pogotovo vidljivo dok su bili u klinču na žici.

Početkom treće runde liječnik Songu dopušta nastavak borbe, a između rundi su uspjeli zaustaviti obilno krvarenje. Sandhagen je odlično radio direktima i laktovima, ponovno pokušao rušiti što je Song obranio. Pogodio je Cory i odlično koljeno nakon čega Song ponovno krvari, nakon čega je još par puta probao rušiti ali je Song ipak obranio.

Četvrta runda je bila i posljednja, a posjekotina na Songovu licu je uistinu izgledala jezivo. Početkom runde Sandhagen je direktom ponovno načeo posjekotinu koja je opet počela jako krvariti. Cory pokušava ‘middle kick‘, ali Song ga uspio tako srušiti, no jako je krvario. Sandhagen je opet dao leđa ali Song nije uspio ništa napraviti.

Nakon kraja runde liječnik ulazi te prekida borbu, ali s pravom jer je posjekotina uistinu bila užasna. Pobijedio je Sandhagen tehničkim nokautom. Rezultate cijele priredbe pogledajte ispod:

UFC VEGAS 60 - rezultati priredbe

Glavni dio

Cory Sandhagen def. Song Yadong via TKO (doctor stoppage): R4, 5.00

Gregory Rodrigues def. Chidi Njokuani via TKO: R2, 1.27

Andre Fili def. Bill Algeo via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28×2, 28-29)

Joe Pyfer def. Alen Amedovski via KO: R1, 3.55

Rodrigo Nascimento def. Tanner Boser via podijeljenom sudačkom odlukom (30-27, 28-29, 29-28)

Anthony Hernandez def. Marc-Andre Barriault via submission: R3, 1.53

Preliminarni dio

Damon Jackson def. Pat Sabatini via TKO: R1, 1.09

Trevin Giles def. Louis Cosce via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 29-28×2)

Loma Lookboonmee def. Denise Gomes via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27×2, 29-28)

Trey Ogden def. Daniel Zellhuber (30-27×2, 29-28)

Gillian Robertson def. Mariya Agapova via submission: R2, 2.19

Javid Basharat def. Tony Gravely via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28×3)

Nikolas Motta def. Cameron VanCamp via TKO: R1, 3.49

Linker
11. svibanj 2024 15:31