UFC

Čudesni Craig još jednom slavio svojom ‘specijalkom‘, zastrašujući Pavlovich nokautom u prvoj rundi

Paul Criag vs. Shamil Abdurakhimov

 MI News/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvi dio programa londonske UFC Fight Night priredbe nije nikoga mogao razočarati

Šest borbi viđeno je na uvodnom programu UFC Fight Night 204, velikog povratka najveće svjetske MMA promocije u Europu. Četiri od njih završile su prekidom u prvoj rundi, a pobjednici istih borci su od kojih se i inače puno očekivalo.

Pobjedu vrijednu spada UFC karijere upisao je Makwan Amirkhani. Mr. Finland je u borbu protiv Mikea Grundyja ušao s nizom od tri poraza, a onda je ponovno podsjetio koliko zna biti opasan i to u borbi u kojoj je bio podosta izraženi autsajder. No, već na samom početku uspio je srušiti engleskog borca, a onda na podu postaviti gušenje i završiti borbu već unutar prve minute.

Napokon je dočekan novi nastup Sergeija Pavlovicha, a dvije godine i pet mjeseci nakon posljednjeg nastupa, koliko je prošlo i od posljednje UFC priredbe u Europi, 29-godišnji Rus nastavio je gdje je stao. Treću UFC pobjedu u nizu ostvario je nokautom u prvoj rundi, ovog puta protiv prekaljenog sunarodnjaka Shamila Abdurakhimova. Borba nije bila suviše uzbudljiva, gotovo četiri minute borci su stidljivo pokušavali boksačkim tehnikama, svjesni snage udarca jedan drugog, ali onda je Pavlovich pronašao prolaz svom udarcu, pogodio točno u bradu te na podu posao završio. 15. je to pobjeda u njegovoj karijeri, unutar koje ima tek poraz od Alistaira Overeema u UFC debiju, a 12 ih je ostvario nokautom i to sve u prvoj rundi.

Još vjerojatno impresivniji bio je Paul Craig, iako nije izveo nešto što do sada nismo vidjeli. Sjajni škotski grappler više se puta našao u teškoj situaciji, budući da je Krylov odveo borbu na pod i onda mu radio štetu iz gornje pozicije. No, kao da nije znao što je "specijalka" njegovog protivnika, suviše se opustio te je Craig u jednom trenutku prebacio noge, zatvorio trokut i prisilio do tada dominantnog Krylova na predaju. Craig nastavlja svoj put prema vrhu, a ovom pobjedom sigurno ulazi u Top 10 poluteške kategorije.

Impresivan niz nastavlja i 27-godišnji Velšanin Jack Shore, koji je bio bolji od ruskog borca Timura Valieva. On je svoj omjer na 16-0 doveo dominantnom predstavom gdje je na račun snage, energije i agresivnosti uzeo sve tri runde. Ujedno je došao do pete UFC pobjede u jednako toliko nastupa.

I dok je Shore razveselio Velšane, iste je razočarala mlada Cory McKenna. Bila je ona velika favoritkinja protiv Elize Reed, no nije uspjela odgovoriti na ono što je unutar borbe na nogama Reed nudila. Pokušala je McKenna napraviti posao rušenjima, bila je čak i uspješna u tome, ali nedovoljno da time anulira štetu koju je njena protivnica napravila udarcima te je uzela zasluženu pobjedu.

Program je otvoren pobjedom borca o kojem ćemo puno slušati u budućnosti i koji bi mogao podići interes za muha kategorije. To je Mohammad Mokaev, borac koji nastupa pod engleskom zastavom te koji je u UFC debiju ekspresno završio Codyja Durdena. Time je svoj profesionalni omjer odveo na 7-0, ali nikako ne smijemo izostaviti da je prije profesionalne karijere odradio čak 23 amaterske borbe i u svima je upisao pobjedu.

UFC Fight Night 204 - Uvodni program

Makwan Amirkhani def. Mike Grundy - SUB (R1, 0:57)
Sergei Pavlovich def. Shamil Abdurakhimov - TKO (R1 4:03)
Paul Craig def. Nikita Krylov - SUB (R1 3:57)
Jack Shore def. Timur Valiev - jednoglasna sudačka odluka
Elise Reed def. Cory McKenna - podijeljena sudačka odluka
Muhammad Mokaev def. Cody Durden - SUB (R1 0:58)

Linker
28. travanj 2024 11:27