UFC

Curtis Blaydes nezadovoljan što Gane ponovno napada pojas: Otkrio i sljedećeg mogućeg protivnika

Curtis Blaydes
 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Blaydes je inače slavio u posljednja tri nastupa, no razumije zašto su Ganeu dali novi napad na titulu a ne njemu

Jučer je odjeknula vijest kako Francis Ngannou napušta UFC, a za titulu prvaka u teškoj kategoriji će se boriti Jon Jones i Ciryl Gane. Nakon tri godine izbivanja u kavez se napokon vraća Jones, iako su mnogi očekivali meč njega i Ngannoua, bivši prvak i UFC se ipak nisu uspjeli dogovoriti oko uvjeta te su nastavili svatko svojim putem.

Gane je jednom već napao pojas dok ga je držao Ngannou, no nije ga uspio osvojiti te je poražen sudačkom odlukom nakon pet rundi. U trenutno posljednjem meču je svladao Taia Tuivasu, no Curtis Blaydes nije zadovoljan što Gane opet dobiva napad na pojas:

‘‘Očito da sam vidio vijesti, Gane dobiva još jedan napad na titulu protiv Jonesa. Najvjerojatnije ću dobiti Pavlovicha koji je upravo pobijedio Tuivasu. To je cool i razumijem zašto je Gane dobio napad na titulu i to nije bazirano na meritokraciji i to nije ništa novo, UFC će uvijek staviti one koji donose najviše i privlače najviše pregleda. Nadam se da ću trebati samo jednu pobjedu da dokažem da i ja to mogu‘‘, napisao je Blaydes na svom Instagram profilu.

Blaydes je trenutno četvrti na službenoj rang ljestvici i slavio je u posljednja tri nastupa. Prije toga je poražen od Derricka Lewisa, a ostvario je pobjede nad Jairzinhom, Chrisom Daukausom i Tomom Aspinallom. Doduše, Aspinall se u njihovom međusobnom susretu ozlijedio nakon 15 sekundi borbe, no pobjeda je svejedno upisana. Ukoliko ga upare s Pavlovichem i ukoliko u tom meču pobijedi, vrlo vjerojatno je sljedeći u redu za napad na titulu.

Linker
18. svibanj 2024 19:37