UFC

Dagestanac progovorio o nevjerojatnom potezu Khabiba Nurmagomedova: ‘Ovo još nitko nikada nije ispričao‘

Zubaira Tukhugov i Khabib Nurmagomedov

 Screenshot/Instagram (Zubaira Tukhugov)
Zubaira Tukhugov s javnošću je podijelio priču koja zorno svjedoči o mentalitetu bivšeg vladara UFC-ove lake divizije

Povezanost, zajedništvo i odanost karakteristike su koje tradicionalno krase dagestanske borce, osobito one okupljene oko Khabiba Nurmagomedova. Postoji mnogo primjera koji idu u prilog navedenoj tezi, a jedan, dosad neispričani primjer, borilačkoj je javnosti otkrio pomalo zaboravljeni Zubaira Tukhugov (20-6-1).

U razgovoru za Red Corner MMA, naime, "Warrior" se vratio u drugu polovicu 2019. godine. U to je vrijeme bio pod suspenzijom Atleske komisije Nevade, odnosno otpušten iz UFC-a, zbog udaranja Conora McGregora u općoj tučnjavi nastaloj nakon Irčevog poraza od Khabiba. Na koncu je, međutim, ipak vraćen u roster najjače svjetske MMA promocije i uvršten na "card" UFC 242 priredbe u Abu Dhabiju, na kojoj je Khabib (o)branio pojas prvaka lake kategorije protiv Dustina Poiriera, a sada je Zubaira otkrio i pod kojim je okolnostima došlo do tog i takvog povratka.

"Ovo još nitko nikada nije ispričao. Bio sam suspendiran, a moj ugovor raskinut. Khabib je rekao: ‘Prvo će se boriti Zubaira, a onda ću se i ja boriti. Nakon borbe s McGregorom, UFC-u je stvarno trebao Khabib. Dakle, dali su mi novi ugovor i obećali da će me staviti na ‘card‘ u Abu Dhabiju s Khabibom i Islamom", rekao je Tukhugov pa nastavio:

"Dana White je onda rekao da nemaju mjesta za mene na tom ‘cardu‘. Htjeli su da se borim u Moskvi, pokušao je nagovoriti Khabiba da se predomisli, ali Khabib mu je rekao: ‘U redu, sada ću poderati ovaj ugovor. Dat ću svoje mjesto na ‘cardu‘ Zubairi ako ga ti nemaš za njega. Bila je to njegova prva stvarno dobra isplata i rekao sam mu: ‘Molim te, nemoj to raditi‘. Zatim me Hunter Campbell nazvao, rekao da poštuje Khabibovu odliku i uklonio nekoliko borbi kako bi mogao mene uvrstiti na ‘card‘. Tako sam, dakle, uspio biti dio te priredbe".

U Abu Dhabiju se Zubaira, na koncu, borio protiv Leronea Murphija, a ta je borba završena neriješenim rezultatom. Nakon toga je pobijedio Kevina Aguilara (tehničkim nokautom), da bi potom izgubio od Hakeema Dawodua (podijeljenom sudačkom odlukom), a onda (jednoglasnom odlukom) pobijedio Ricarda Ramosa. Posljednji meč u UFC-u odradio je sredinom veljače prošle godine kada je (podijeljenom sudačkom odlukom) izgubio od Elvesa Brennera, nakon čega je ponovno otpušten iz promocije.

Linker
06. svibanj 2024 14:00