UFC

Dan Hardy: ‘Kako Herb Dean može biti zlatni standard suđenja? On radi pogreške svaki tjedan!

Dan Hardy
 Fight Site
Nije se promijenio stav Dana Hardyja o sucu Herbu Deanu

Prošlo je već osam mjeseci od situacije koja je stvorila prve probleme između UFC-a i njihovog bivšeg borca te donedavnog analitičara Dana Hardyja. Riječ je o onome što se dogodilo na jednoj od UFC priredbi prošlog ljeta održanoj na Fight Islandu, koja je sadržavala borbu Francisca Trinalda protiv Jaija Herberta. Tu borbu sudio je Herb Dean, koji je prema Hardyjevom mišljenju pustio Trinalda da Herbertu nanese previše udaraca u trenucima dok je ovaj već bio onesposobljen.

No, problem je nastao oko toga što se Hardy ustao s komentatorskog mjesta te je vikao na Deana da prekine borbu. Iako će se mnogi složiti s njim, u tom trenutku to je bilo neprimjereno ponašanje, posebno jer se borba događala u gotovo praznoj dvorani, gdje je Hardy imao svoja radnim mjestom određenja zaduženja. Situacija se na kraju smirila, a Dana White je izjavio kako se tako što ne smije ponoviti. Ipak, dokaz da s Hardyjem nisu sve raščistili je otkaz koji su mu dali već nakon idućeg problema.

Isto tako, čini se da Hardy i Dean nisu zakopali ratnu sjekiru. To se vrlo lako može zaključiti iz izjave o Deanu koju je Hardy dao tijekom gostovanja na Submission Radiju.

"Ja sam danas poznat kao tip koji je vikao da se prekine borba. Ne znam smijem li psovati na vašem showu, ali je**š to. Nije me briga jer ja govorim o nečemu što smatram važnim. Na kraju je došlo do čudnih krivih informacija, gdje je ispalo da sam ja djelovao na taj način zbog nekih svojih osobnih interesa. To nema nikakvog smisla. U pitanju je glupost. Ja ne poznajem Jaija Herberta. Zapravo, poznajem ga koliko poznajem i Trinalda", rekao je Hardy, okrenuvši se onome što smatra pravim problemom:

"Nije važno tko je bio u borbi i što bi bilo da su uloge bile obrnute, situacija je zapravo ista. Nije tu u pitanju niti Herb Dean, nego generalno situacija u kojoj se konstantno rade pogreške koje štete sportu."

Ipak, upravo Dean je sudac kojem već duže vremena mnogi zamjeraju loše donošenje odluka, posebno po pitanju prekida. Često su mnogi smatrali kako je neke borbe prekidao prerano, dok je bilo i suprotnih situacija, u kojima bi akciju pustio duže nego što većina smatra da je trebalo.

"Ja sada mogu govoriti i mogu reći točno ono što želim. Gledajte, Dean radi na većini najvećih priredbi u Las Vegasu i smatra ga je nekim zlatnim standardom sporta. Ali, on radi pogreške gotovo na tjednoj bazi. Hoće li ga napokon netko prozvati zbog toga?Evo, ja hoću! Nije me briga", dodao je Hardy.

Dean je jedan od sudačkih veterana, a u UFC-u sudi još od 2004. godine. Svojevremeno su John McCarthy i on uistinu bili prepoznatljivi kao dva autoritetna i najpoznatija MMA suca. S vremenom se McCarthy umirovio, no Dean i dalje radi. Po mnogima nedovoljno dobro, posebno u usporedbi s time kakva borbe dobiva, no komisije ga i dalje drže. Vjerojatno će tako ostati još neko vrijeme, osim ako uistinu ne bude sve više ozbiljnih prigovora osoba koje na nešto mogu utjecati.

Linker
06. svibanj 2024 12:54