UFC

Dan Henderson se prisjetio otkazivanja meča protiv Jona Jonesa: ‘Sto posto sam siguran da bih ga prebio‘

Dan Henderson 

 Jayne Kamin-Oncea/Getty images/Profimedia
Legendarni član Kuće slavnih bi sigurno imao što reći u tom meču, no da li bi ga pobijedio, to je već nezahvalno za predviđati

Svojevremeno je legendarni Dan Henderson slovio za jednog od najopasnijih boraca svoje kategorije, a karijeru je zaključio 2016. godine nakon poraza od Michaela Bispinga u srednjoj kategoriji. Prije toga je u UFC-u nastupao i u poluteškoj, no krajem karijere se ipak odlučio spustiti kategoriju.

Kada govorimo o njegovim danima u poluteškoj, valja se prisjetiti da se na UFC 151 priredbi 2012. Henderson trebao boriti protiv tada mladog Jona Jonesa, no samo devet dana prije se morao povući zbog teške ozljede koljena. Henderson je i dan danas uvjeren kako bi tad pobijedio Jonesa:

‘‘Ja sam sto posto siguran da bih ga prebio. Apsolutno bih ga uništio, tako ja to vidim u svojoj glavi. Bio sam toliko spreman, ne samo fizički nego i taktički, moja taktika je bila odlična kao i sve ostalo. Tada sam se bio naviknuo na te dugačke tipove, bio sam tako spreman, a svi moji trening partneri iz tog vremena mogu posvjedočiti‘‘, rekao je Henderson u intervjuu za ESPN.

‘‘To je ta jedna borba koju sam jako želio a nikada se nije dogodila. Za tu borbu sam vjerojatno bio spremniji nego ikada u karijeri. Onda sam si uništio koljeno malo prije samog meča. Tri tjedna prije se to dogodilo, no moj tim je otkazao meč‘‘, dodao je.

Legendarni član Kuće slavnih bi sigurno imao što reći u tom meču, no da li bi ga pobijedio, to je već nezahvalno za predviđati. Šteta što se meč nikada nije dogodio, no što je, tu je.

Linker
26. travanj 2024 07:25