UFC

‘Rampage‘ Jackson o jedinom trenutku zbog kojeg se rasplakao tijekom svoje karijere: ‘Sramota me pričati o tome‘

Michael Bisping (lijevo) i Quinton Jackson (desno) (fotografija datira iz 2007. godine)

 Felipe Trueba/Avalon/Profimedia
Umirovljeni MMA borac prisjetio se 2009. godine i trenutka zbog kojeg je briznuo u plač

Michael Bisping i Quinton ‘‘Rampage‘‘ Jackson nekoć su bili ponajbolji prijatelji, neki bi rekli ‘‘braća‘‘. U periodu od 2008. do 2012. godine, ‘‘Rampage‘‘ i Bisping čak su zajedno i trenirali unutar engleskog ‘‘Wolfslair Fight Teama‘‘, ali tenzije su nastale nakon što je Bisping 2012. godine napustio tu dvoranu.

Došlo je do nesuglasica između Bispinga i menadžera, a ‘‘Rampage‘‘ je stao na stranu kompletnog tima i menadžera koji ih je tada zastupao. Sve to dovelo je do javnih prozivki na relaciji Bisping - Jackson, a 2015. godine pokazivali su interes ka obračunu unutar UFC-ovog kaveza.

‘‘Bisping je izdajica. Nekoć sam bio dobar s njim i zajedno smo trenirali. Čak sam plaćao polovicu njegovih trening kampova, ali on je htio da plaćam i njegove sparing partnere. Ozlijeđivao je moje sparing partnere, ali ja sam uvijek bio dobar s njim. Zatim je u jednoj sudskoj tužbi dao izjavu u kojoj govori protiv mene. Kako možeš to učiniti nekome tko ti je pomagao? Zato sam rekao da se želim boriti protiv Bispinga. On je šu**ina i nikad mu nešto loše nisam učinio. Takve stvari ne rade se timskim kolegama. On je škrtac koji ne voli plaćati svog menadžera onda kada mu duguje novac. To nema veze sa mnom. Kako bi pomogao samom sebi u toj sudskoj tužbi, on laže o meni i daje neke glupe izjave. Borio bih se s njim na igralištu, ako bih znao da neću ići u zatvor zbog toga.‘‘, poručio je ‘‘Rampage‘‘ još 2015. godine, a Michael Bisping dodao je putem Twittera kako je spreman boriti se protiv Jacksona u bilo kojoj težinskoj kategoriji.

Unatoč narušenim odnosima, ‘‘Rampage‘‘ Jackson prije nekoliko dana u svom je ‘‘podcastu‘‘ priznao kako se jako teško nosio s jednim porazom Michaela Bispinga.

Radi se o meču na UFC 100 eventu. Dan Henderson tada je brutalno nokautirao Michaela Bispinga, a ‘‘Rampage‘‘ je otkrio kako je to jedini trenutak koji ga je rasplakao tijekom borilačke karijere.

‘‘Nikada nisam plakao, ali Bisping i ja smo bili poput braće, pogotovo u to doba. Sada više nismo tako bliski zbog nekih sranja koja su se dogodila između naših menadžera. Ali, on, Cheick Kongo i ja bili smo poput braće. Nikada nisam plakao kad bih izgubio nokautom, ali kad je Bisping nokautiran od strane Dana Hendersona, plakao sam u svlačionici. Strašno je nokautiran i ja sam se jako loše osjećao. Gotovo me sramota pričati o tome. Osjećao sam se kao da mu nisam dovoljno dobro pomogao na treninzima. Sjećam se kako sam plakao u svlačionici i pitao sam se: ‘Što nije u redu sa mnom?‘. Inače nikada nisam plakao i bilo je čudno.‘‘, rekao je ‘‘Rampage‘‘ u svom podcastu.

Svakako zanimljiva priča od strane legendarnog ‘‘Rampagea‘‘ i prava je šteta što su problemi s menadžerima narušili odnose između njega i Bispinga. Ne sumnjamo da bih njih dvojica u tandemu mogli snimiti nekoliko vrhunskih epizoda ‘‘podcasta‘‘ u kojima bi prepričavali anegdote iz svojih borilačkih dana.

Linker
24. travanj 2024 03:14