UFC

Dana White objasnio zašto je poraženi borac na DWCS-u dobio ugovor s UFC-om

Dana White
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Carlos Candelairo unatoč porazu postao je članom najjače svjetske MMA organizacije

Predsjednik UFC-a Dana White u sklopu prve ovosezonske DWCS priredbe nemalo je iznenadio sve prisutne kada je objavio kako će i Carlos Candelairo biti nagrađen ugovorom iako je izgubio svoj meč. 30-godišnji američki borac u borbu protiv Victora Altamirana uskočio je na ''short notice'' te je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Borci muha kategorije pružili su jako dobru borbu, a White nije ostao ravnodušan te je nagradio obojicu. UFC-ov predsjednik u razgovoru za MMA Junkie objasnio je svoju odluku.

''Bila je to ispravna stvar za učiniti. Ja mislim da je taj dečko (Candelairo) pobijedio. Smatram da je dobio borbu 2-1, no suci su pobjedu dali drugom momku (Altamiranu). Slušajte, Candelairo je prihvatio tu borbu na 'short notice' dva tjedna ranije. Poštujem to, ali i Altamirano je dao sve od sebe te je učinio ono što trebate učiniti kada znate da je protivnik prihvatio borbu dva tjedna ranije. Vršio je konstantan pritisak na njega i radio je sve kako bi pokušao pobijediti u toj borbi. Stoga sam im obojici dao priliku.'', rekao je Dana.

Predsjednik UFC-a ne planira potpisivanje poraženih boraca napraviti ustaljenom praksom, no neće se ustručavati ukoliko smatra da je borac nezasluženo izgubio odlukom sudaca. Inače, ovo je prvi puta u povijesti DWCS-a da je White pristao potpisati oba aktera jedne borbe.

''Mislim da će ovakvi slučajevi biti rijetkost. Slušajte, vjerojatno će tokom sezone biti drugih situacija gdje ću misliti da suci nisu u pravu i da bih ja vjerojatno drukčije bodovao borbu ili makar dao dečku novu priliku. Svi smo znamo neke borbe nakon kojih smo govorili kako se radi o užasnoj odluci sudaca. Ne kažem da takvih neće biti i dalje. Međutim, ako ih bude, učinit ću sve da to ispravim.'', dodao je White.

UFC-ov predsjednik često ima kontradiktorna mišljenja po pitanju potpisivanja boraca koji nastupaju na DWCS-u. Ponekad neće potpisati dobre borce poput Brendana Loughnanea jer prema Whiteovom mišljenju nije borac koji želi završiti protivnika, dok ćemo ponekad gledati Whitea koji potpisuje i poražene borce jer se ne slaže sa sucima. Kako god, Carlos Candelairo očito se svidio Whiteu, a na njemu je da priliku sada i opravda. Što se tiče Dane Whitea i njegovih odluka koje će borce potpisati. Tko mu može zamjeriti kada je DWCS njegov show, a on je ujedno i predsjednik promocije za koju potpisuje borce koji tamo nastupaju.

Linker
19. svibanj 2024 18:25