UFC

Dana White potvrdio još nekoliko zanimljivih mečeva: Hoće li Tuivasa napokon prekinuti gubitnički niz?

Tai Tuivasa

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov predsjednik javio se putem Instagrama i ‘‘počastio‘‘ je s nekoliko uzbudljivih borbi

Dana White zbilja nas redovno časti objavom novougovorenih mečeva, a nekoliko novih borbi potvrdio je i sinoć putem svog Instagram korisničkog računa.

Dva meča zapravo su nam otprije poznata i već smo vam pisali o njima. Radi se o borbi između Rose Namajunas i Amande Ribas, te onoj između Codyja Garbrandta i Deivesona Figueireda. Informacije o tim mečevima procurile su u javnost prije nego je White dao službenu potvrdu.

Namajunas i Lemos predvodit će UFC Fight Night koji je na rasporedu 23. ožujka (treći mjesec), dok će Garbrandt i Figueiredo odmjeriti snage na UFC 300 priredbi. Podsjećamo, UFC 300 će se održati 13. travnja (četvrti mjesec).

No, potvrdio je White još dva vrlo interesantna meča. 16. ožujka (treći mjesec), UFC Fight Night 239 event predvodit će Marcin Tybura i Tai Tuivasa. Radi se o okršaju dvojice teškaša koji su rangirani unutar top 10. Tybura zauzima deseto mjesto u poretku izazivača, dok je Tuivasa jedno mjesto bolje plasiran.

Obojica u ovaj meč ulaze nakon poraza. Tybura je u sedmom mjesecu prošle godine nokautiran u prvoj rundi od strane Toma Aspinalla, dok je Tai Tuivasa u puno ozbiljnijem gubitničkom nizu. ‘‘Bam Bam‘‘ je izgubio u svoja posljednja tri nastupa, a u sva tri navrata je i završen. Redom su ga pobjeđivali Ciryl Gane (KO), Sergei Pavlovich (KO) i Alexander Volkov (submission). Tuivasi je pobjeda imperativ ako želi zadržati ambicije za nešto ozbiljnije stvari u teškoj kategoriji, ali i 38-godišnji Tybura sigurno se osjeća kao da hvata posljednji vlak za iskorak prema top 5.

Drugi jako zanimljiv meč sinoć potvrđen, jest onaj između Seana Bradyja i Vicentea Luquea. Brady kao sedmi izazivač velter kategorije i Luque kao deveti izazivač ukrstit će rukavice 30. ožujka (treći mjesec) na UFC Fight Night 241 eventu u Atlantic Cityju.

Bradyja smo gledali krajem 2023. godine, a talentirani borac iz Philadelphije deklasirao je Kelvina Gasteluma i došao je do pobjede prekidom u trećoj rundi. Luquea smo u akciji vidjeli tijekom kolovoza (osmi mjesec) prošle godine, a iskusni Brazilac tada je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Rafaela dos Anjosa.

Težak ispit čeka obojicu boraca u ovom međusobnom obračunu. Brady će braniti svoje mjesto u poretku protiv prekaljenog veterana i borca iza kojeg je 19 pobjeda prekidom, dok će Luque pokušati zaustaviti ‘‘gladnog‘‘ Seana koji cilja ka samom vrhu.

Iako je Luque samo godinu dana stariji od Bradyja, nazivamo ga veteranom jer iza sebe ima čak 32 profesionalna meča, od čega je 20 odradio pod okriljem UFC-a.

Linker
26. travanj 2024 19:12