UFC

Daniel Cormier smatra da na UFC 300 priredbi jedan borac predstavlja poseban problem za Islama Makhacheva

Daniel Cormier i Joe Rogan

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši dvostruki UFC prvak vjeruje da bi jedan od četvorice boraca lake kategorije koji će nastupiti ovu subotu mogao biti ozbiljna prepreka za dagestanskog prvaka.

Niz intrigantnih mečeva, imena i naslova bit će prikazano na ovogodišnjem UFC 300 jubilarnom događaju u T-Mobile Areni, u Las Vegasu, ali možda je kategorija koja je najviše pod povećalom ona do 71kg, laka kategorija.

Ova težinska kategorija je jedina koja ima dva meča na glavnom dijelu večeri 13. travnja - Charles Oliveira i Arman Tsarukyan borit će se za status glavnog izazivača dok će Justin Gaethje braniti svoj BMF pojas protiv Maxa Hollowaya.

Gaethje smatra da ima pravo na borbu za naslov prvaka zbog njegove pobjede nokautom protiv Dustina Poiriera prošlog srpnja i nada se da će se u budućnosti boriti protiv Makhacheva. I Holloway, zbog svog mjesta visoko na ljestvici, bi pobjedom mogao ići prema dagestanskom prvaku. S obzirom na neizvjesnost oko Makhachevog sljedećeg koraka, glasine sada uključuju i Poiriera kao napadača za titulu nakon njegove pobjede na UFC-u 299 prošlog mjeseca. UFC 300 bi stoga mogao biti ključan događaj u kontekstu raspleta događaja u lakoj kategoriji.

Prema čovjeku koji je blizak prvaku, jedan od četvorice koji će se pojaviti u oktogonu ovog vikenda je mnogo manje poželjan protivnik od ostale trojice.

Tijekom najnovije epizode njegove emisije na ESPN-u Good Guy/Bad Guy zajedno s Chaelom Sonnenom, Cormier je dao svoju procjenu. Smatra da bi se prvak trebao nadati da Tsarukyan neće biti taj koji će se pojaviti kao vodeći kandidat za napad na titulu. Tvrdi da armenski borac stilski nikako ne odgovara Makhachevu, ali da nije siguran hoće li se ta borba dogoditi zbog interesa i samih brojki.

"Islam i Tsarukyan bi vjerojatno bila najmanje prodavana borba od svih tih borbi, ali bi bila apsolutno najteža. Tsarukyan ima stil koji mu omogućuje da bude konkurentan protiv Makhacheva", rekao je Cormier. "Vjerujem da je borba s Tsarukyanom najteža borba. No, ne znam je li to i najunosnija borba.‘‘

Makhachev će svakako s velikom pažnjom pratiti ovogodišnji veliki događaj u Las Vegasu u subotu. Ako ne bude kontroverzi, nositelj naslova u lakoj kategoriji vidjet će dva borca kako izlaze iz kaveza kao ozbiljni kandidati za borbu za njegov pojas.

Linker
19. travanj 2024 10:00