UFC

Darren Till i dalje u Top 10 nakon novog poraza, Derek Brunson preskočio jednog borca

Derek Brunson
 Screenshot (youtube, Ufc)
Nekoliko promjena dogodilo se na UFC-ovoj rang ljestvici nakon zadnje priredbe

UFC-ova rang ljestvica od danas je ažurirana, a priredba koju su Darren Till i Derek Brunson predvodili proteklog vikenda donosi određene promjene u poretku, točnije, srednja kategorija i teška kategorija doživjele su određene preinake. Darren Till je na ljestvici izazivača srednje kategorije doživio pad od samo jednog mjesta te je trenutno osmorangirani borac UFC-ova poretka izazivača u srednjoj kategoriji. Till je drugim porazom zaredom u toj kategoriji pao iza Seana Stricklanda koji je sada sedmi, a 06. studenog ga čeka borba protiv trenutno nerangiranog Lukea Rockholda. Uriah Hall također je napredovao jedno mjesto, točnije zamijenio se s Kelvinom Gastelumom. Hall je sada deveti, a Gastelum deseti u poretku.

Derek Brunson s druge strane petim slavljem u nizu profitirao je za jedno mjesto u poretku i sada je četvrtorangirani borac na ljestvici izazivača srednje kategorije. 37-godišnjak obišao je Marvina Vettorija, Talijana koji se u prošloj borbi borio za pojas srednje kategorije, no izgubio je od Israela Adesanyje. Vettorija 23. listopada čeka borba protiv drugorangiranog Paula Coste i eventualnom pobjedom moći će popraviti svoj ranking. Derek Brunson sve je bliže samom vrhu kategorije i gotovo sigurno ga samo jedna pobjeda dijeli od napada na titulu. Ipak, puno puta se Brunson poskliznuo upravo onda kada se bori s top borcima. Ispred njega su Jared Cannonier, Paulo Costa, Robert Whittaker te Israel Adesanya koji je prvak. Težak zadatak čeka Brunsona koji očajnički želi doći do prvog ''title shota'' u karijeri.

Kao što je gore navedeno, teška kategorija također je doživjela određene promjene. Engleski borac Tom Aspinall pobjedom protiv Sergeija Spivaka došao je do svog četvrtog uzastopnog slavlja u UFC-u u jednako toliko nastupa. Sve svoje protivnike Aspinall je završio, a samo je Andrei Arlovski ušao u drugu rundu protiv Aspinalla. Tom je skočio dva mjesta u poretku i sada je 11-rangirani borac ljestvice izazivača u teškoj kategoriji. Preskočio je Walta Harrisa i Blagoya Ivanova za kojeg je rekao kako bi ga rado vidio kao svog idućeg protivnika. Rus Sergei Pavlovich trebao je biti Aspinallov protivnik proteklog vikenda, no morao je otkazati borbu zbog problema s vizom, a Sergei Spivak je uskočio na ''short notice''. Iako Pavlovich nije nastupio, porazom Spivaka napredovao je jedno mjesto u poretku te je obišao Moldavca na 14. mjestu. Spivak je i dalje rangiran, no na 15. mjestu.

Preostale kategorije nisu doživjele nikakve promjene nakon najnovijeg ažuriranja, a kompletan poredak po svim kategorijama možete pogledati OVDJE.

Linker
17. svibanj 2024 13:42