UFC

Derek Brunson neće nastupiti na sljedećem UFC eventu: Hermansson brzo dobio zamjenskog protivnika

Derek Brunson

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Prava je šteta što nećemo gledati obračun dvojice top 10 boraca srednje kategorije

UFC ovog tjedna pauzira sa svojim eventima, ali prvog vikenda u 12. mjesecu čeka nas vrlo dobar event. Stephen Thompson i Kevin Holland predvodit će event borbom u velter kategoriji, a Bryan Barberena i Rafael dos Anjos trebali bi ponuditi ‘‘vatromet‘‘ u sunaslovnoj borbi večeri.

Tai Tuivasa protiv Sergeija Pavlovicha borba je dostojna ‘‘main eventa‘‘, a nastupit će i uvijek zanimljivi borci kao što su Matt Schnell, Niko Price, Darren Elkins, Michael Johnson itd. Clay Guida također je našao svoje mjesto na tom ‘‘cardu‘‘.

Nažalost, priredba je ostala uskraćena za obračun top 10 boraca srednje kategorije. Jack Hermansson kao osmorangirani izazivač srednje kategorije trebao se boriti protiv Dereka Brunsona, petorangiranog izazivača.

Brunson je nastup otkazao zbog ozljede i nećemo ga gledati na tom eventu, ali dobra je vijest da je UFC ekspresno pronašao zamjenu. Roman Dolidze uskočit će kao zamjena, a Gruzijac je nastupio krajem desetog mjeseca i nokautom u prvoj rundi porazio je Phila Hawesa. Bila je to vjerojatno najupečatljivija Dolidzeova pobjeda u dosadašnjoj karijeri, a sada ga čeka prilika za dodatni iskorak.

Gruzijac omjera 11-1 (5-1 UFC) nije niti rangiran unutar srednje kategorije, a pobjedom nad Hermanssonom mogao bi uskočiti u top 10. Naravno, neće mu biti nimalo lak. Norveško-švedski iskusni borac (23-7-0, 10-5 UFC) dugo je već unutar top 10, a kavez je dijelio s brojnim vrhunskim borcima srednje kategorije.

Hermansson se može pohvaliti pobjedama protiv boraca kao što su ‘‘Jacare‘‘ Souza, Kelvn Gastelum, David Branch i Chris Curtis kojeg je porazio u sedmom mjesecu ove godine. Poraze je upisivao od Marvina Vettorija, Thiaga Santosa, Jareda Cannoniera, Seana Stricklanda i Cezara ‘‘Mutantea‘‘ Ferreire. Dakle, radi se o vrlo iskusnom, ali i vrlo kvalitetnom borcu koji i dalje ima ambiciju napasti vrh kategorije.

Dolidze i Hermansson rođeni su iste godine (1988.), a Hermansson je stariji jedan mjesec i pet dana. Obojici dolazi vrijeme kada trebaju napraviti dodatne iskorake ka samom vrhu, ali jedan će nažalost morati izgubiti 3. prosinca (12. mjesec). Bit će zanimljivo vidjeti koji.

Linker
02. svibanj 2024 09:45