UFC

Derrick Lewis odabrao svoju najdražu pobjedu: ‘Bilo je to kao u Rockyju‘

Derrick Lewis
 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov rekorder po broju nokaut pobjeda vrlo je lako odabrao onu koja mu je najdraža

Pobjedom koju je prošlog mjeseca ostvario protiv Curtisa Blaydesa, kojeg je nokautirao u drugoj rundi njihove borbe, Derrick Lewis postao je borac s najviše nokaut pobjeda u povijesti UFC-a. Ima ih ukupno 12 i popriličan je to uzorak ako treba odabrati onu koju može nazvati najdražom.

Ipak, Lewisu to nije bilo teško. Kao da je mogao očekivati to pitanje, tijekom gostovanja u podcastu Joea Rogana otkrio je kako mu je najdraža pobjeda ona koju je u listopadu 2018. godine ostvario protiv Alexandra Volkova. I to ne zbog toga što je na račun nje izborio napad na UFC-ovu teškašku titulu, u kojem mjesec dana kasnije nije uspio savladati Daniela Cormiera, nego zbog načina na koji je do pobjede došao. Naime, Lewis je samo desetak sekundi prije kraja završio borbu koju je do tog trenutka podosta uvjerljivo gubio.

"To je bila moja najdraža pobjeda. Reakcija publike samo je pojačala efekt zadovoljstva, zbog načina na koji su to napravili. Osim toga, vidio sam reakciju tipa iz 'Čuvara galaksije', to je bilo vrijedno svega", potvrdio je Lewis svoj izbor, posebno navevši činjenicu da je u publici bio glumac Chris Pratt, onda dodatno objasnivši o čemu je u pripremi za borbu razmišljao:

"U kampu sam rekao svom treneru kako se borim protiv ruskog borca i bilo bi super imati neku borbu u Rockyjevom stilu. I na kraju se upravo to dogodilo. Ludilo, završio sam ju kao na Rocky filmu."

U trenutku kraja spomenute borbe, statistika je značajne udarce izbrojala 121 naprema 39 u korist Volkova. No, samo trenutak nepažnje u zatvaranju borbe oduzeo je Rusu pobjedu i poslao ga nekoliko stepenica unazad. Gledajući u kakvoj je trenutno situaciji teška kategorija, odnosno njen vrh, ova borba možda bi mogla dobiti i svoj revanš.

Linker
13. svibanj 2024 08:09