UFC

Giga Chikadze nezadovoljan malim pomakom na rankingu: ‘Nadao sam se postati Top 3‘

Giga Chikadze
 Diego Ribas/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘‘Ninja‘‘ je proteklog vikenda savladao devetorangiranog Edsona Barbozu te je skočio na osmo mjesto

Gruzijski borac UFC-ove perolake kategorije Giga Chikadze nakon pobjede proteklog vikenda protiv Edsona Barboze imao je velika očekivanja kada je u pitanju službeni UFC-ov ranking. Spominjao je Gruzijac kako se nada uskočiti u Top 5, no njegov skok na koncu je realan i očekivan.

Naime, Chikadze je prije borbe protiv Barboze bio desetorangirani na ljestvici izazivača perolake kategorije, a njegov protiv Edson Barboza bio je deveti. Pobjeda nokautom u trećoj rundi Chikadze je gurnula dva mjesta prema gore te sada okupira osmo mjesto ljestvice. Giga je u razgovoru MMA Junkie objasnio svoje nezadovoljstvo.

''Nisam sretan. Bio sam deseti i pobijedio sam devetog, ali to nije obični deveti, niti je pobjeda bila tijesnom odlukom. Kao što sam rekao, ja razvaljujem ljude. Dakle, to je ono što se dogodilo prošlog vikenda. Kada pobijedite nekog poput Barboze i trenutno ste deseti, a on deveti, onda ne možete skočiti samo jedno mjesto ispred njega i biti osmi. Ja moram biti negdje oko Top 5 u kategoriji. Nadao sam se postati Top 3 jer je tamo tip (Yair Rodriguez) koji se nije borio otkako sam ja došao u UFC, a ja sam nastupio sedam puta u dvije godine. To je nešto što mora biti spomenuto. Stavili su me u Top 8 i bio sam malo tužan.'', započeo je Gruzijac o svom nezadovoljstvu rankingom te dodatno nastavio.

''Samo sam uzrujan oko rankinga. Želim se vidjeti među top borcima zato što se nadam borbi za titulu vrlo uskoro, što je brže moguće. Želim biti zamjena u borbi za titulu, želim borbu protiv Maxa ili Yaira, nešto što će me dovesti do napada na titulu. Znate što? Čak da mi daju i Kattara, ne bih bio uzrujan.'', dodao je Chikadze.

Realno, teško je bilo očekivati da Chikadze pobjedom protiv devetorangiranog Barboze uskočio u Top 5, a kamoli u Top 3. Međutim, donekle ima smisla njegova konstatacija vezano za Yaira Rodrigueza. Meksikanac se uistinu nije borio od listopada 2019. godine i pobjede nad Jeremyjem Stephensom, a okupira vrlo visoku poziciju u UFC-ovoj perolakoj kategoriji. Vidjet ćemo što UFC iduće sprema za Gigu, možda udovolje njegovim željama i počaste ga borbom koju ako pobijedi dobiva priliku za napasti toliko željeni pojas koji je trenutno u vlasništvu Alexandera Volkanovskog.

Linker
17. svibanj 2024 08:58