UFC

Ian Garry pun samopouzdanja pred UFC 292: ‘Ja sam glavna zvijezda ovdje, da me nema, sve bi otišlo niz vodu!‘

Ian Garry

 MATT DAVIES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Matt Davies/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Prvotno se trebao boriti protiv Geoffa Neala, no ipak će protivnik biti Neil Magny

Ian Garry je ovdje da spasi UFC 292, barem ako njega pitate. Tako je drski Irac rekao kada su ga pitali o njegovoj nadolazećoj borbi protiv Neila Magnyja na subotnjem eventu u Bostonu. Priredbu predvode dvije borbe za pojas, s prvakom u bantam kategoriji Aljamainom Sterlingom koji se bori protiv popularnog Seana O‘Malleyja i dvostrukom prvakinjom u slamka kategoriji Zhang Weili koja traži prvu obranu u svojoj drugoj vladavini protiv Amande Lemos. Čak i s tom postavom, Garry misli da je UFC sretan što ga ima u blizini.

“Vjerujem da ovu priredbu nosim na leđima i da nije bilo mene, ova bi karta propala. Uz promjenu protivnika i sve ostalo, na kraju dana, samo sam sretan što su me navijači vidjeli, jer znam da u Bostonu ima mnogo Iraca i Brazilaca koji su uzbuđeni što sam tamo. Drago mi je što me navijači mogu gledati uživo u akciji.”

Machado Garry se prvotno trebao boriti protiv Geoffa Neala u subotu, ali je Neal bio prisiljen povući se zbog ozljede. Umjesto toga, on se suočava s još jednim rangiranim protivnikom, Neilom Magnyjem, koji posjeduje UFC rekord za najviše pobjeda u velter kategoriji (21).

Zbog svog irskog podrijetla i nedavnog treninga u Brazilu, Garry očekuje najglasniji prijem od svih boraca koji se bore u TD Gardenu.

"Sigurno ću biti najveća zvijezda. Ja sam Irac. Borim se u Bostonu. Imaju ogroman irski kontingent. Upravo sam bio u Brazilu posljednja dva i pol mjeseca, a najveći kontingent Brazilaca je u Massachusettsu i Bostonu. Imaš ljude kao što su Sean O‘Malley i Aljamain i svi ti tipovi, a ja sam superzvijezda na "cardu". Dogodilo se u prošloj borbi, događa se i u ovoj borbi, kotači se pokreću. Samo se moram pojaviti i odraditi svoju stvar, a svijet će vidjeti.”

Garry, bivši prvak Cage Warriorsa u velter kategoriji, impresionirao je u pet UFC nastupa, porazivši sve svoje protivnike s tri pobjede koje je ostvario nokautom te je neporažen u 12 profesionalnih mečeva. Pobijedi li Magnyja, očekuje da će sljedeći protivnik biti netko iz top 10.

“Ima toliko puno ljudi, cijelih top 10 je nešto što me uzbuđuje. Ući ću u prvih 10 za tako kratko vrijeme da je svaki mogući meč u koji me možete staviti apsolutno smiješan”, zaključio je.

Linker
07. svibanj 2024 11:38