UFC

‘Idući PPV, on protiv Sotone!‘ Pogledajte kako je borilačka zajednica reagirala na Brycea Mitchella i podignutu Bibliju

Bryce Mitchell

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Bez većih problema svladao je Dana Igea

Bryce Mitchell sinoć je na deklasirao svojeg protivnika Dana Igea te osigurao pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Mitchell je tijekom borbe u više navrata pokušao rušiti Igea, s čime se ovaj dobro nosio. Mitchell je zadobio solidan broj udaraca od Igea, od kojih mu je jedan i napravio veliku posjekotinu ispod oka.

Unatoč svojoj dobroj obrani, Ige nije uspio obraniti sva rušenja te je na kraju borba odvedena u parter gdje je Mitchell pridobio bodove sudaca. Time se Mitchell vratio iz prvog poraza u UFC-u protiv Ilie Topurie, a show je priredio i nakon borbe te je izvadio Bibliju i umjesto nekog od boraca iz bantam kategorije, prozvao je Sotonu, kojeg je i okrivio za požare na Havajima.

Nakon borbe Mitchell je inzistirao da Ige ostane u oktogonu s njim I komentatorom Michaelom Bispingom. Mitchell je također najavio da namjerava donirati pet tisuća dolara Igeu da mu pomogne u prikupljanju donacija za stradale u požarima na Havajima. Nakon toga zamolio je Igea da mu se pridruži u molitvi.

Bryce Mitchell popularan je teoretičar zavjere, pa je tako i za ove požare izjavio da ih uzrokuju ljudi koji nisu s Havaja da bi preoteli imovinu domorodačkom stanovništvu. Na njegove kontroverzne izjave imali su što reći i njegove suborkinje i suborci iz UFC-a, a njihove reakcije možete vidjeti u nastavku.

Nema sumnje da je ovaj potez uzburkao borilački svijet, pogotovo jer se radi o religiji, ali isto tako možemo tvrditi da je Mitchell zasigurno dobio podosta novih sljedbenika nakon ovog poteza.

Linker
01. svibanj 2024 19:14