UFC

Islama Makhacheva ne zanima meč protiv Hollowayja: ‘Davao sam prilike drugima, sad ja želim Edwardsa i drugi pojas‘

Islam Makhachev

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Holloway vjerojatno ni ne bi išao na Makhacheva odmah da mu ponude, naravno, pod uvjetom da ima sigurnu borbu protiv Topurije u perolakoj kategoriji

Puno prašine podigao je Max Holloway na UFC 300 priredbi nakon poteza o kojemu je već sve napisano i rečeno. Nakon takve pobjede ne prestaje se raspravljati o tome što bi moglo biti sljedeće za Hollowayja, a meč za titulu u njegovoj preolakoj kategoriji protiv Topurije čini se kao dosta realna opcija.

Odmah nakon pobjede nad Gaethjeom, uparivalo se Hollowayja i sa Islamom Makhachevim jer je ipak on borac koji je Gaethjeu oduzeo priliku da se bori protiv prvaka. Međutim, Makhachev je te ideje srezao u korijenu i rekao da ga ta borbe ne zanima:

‘‘Ako pobijedi još nekoliko tipova u mojoj kategoriji, možemo se boriti. Ne želim mu dati šansu u ovom trenutku jer imam nekoliko izazivača koje ja moram pobijediti. Prvo imam Dustina, zatim Tsarukyana. Ja imam posla u svojoj kategoriji, a on ima posla u svojoj‘‘, rekao je Islam za New York Post.

‘‘Možda ukoliko pobijedi u svojoj sljedećoj borbi, možda ukoliko pobijedi Iliju Topuriju i kada ja završim svoje sljedeće borbe, možda. Moja borba iz snova je borba u velter kategoriji protiv Leona Edwardsa. Ja sam već davao šanse tipovima iz perolake kategorije, sada ja želim šansu za drugi pojas‘‘, dodao je.

Holloway vjerojatno ni ne bi išao na Makhacheva odmah da mu ponude, naravno, pod uvjetom da ima sigurnu borbu protiv Topurije u perolakoj kategoriji. Zasigurno i sam želi prvo osvojiti pojas u vlastitoj kategoriji, no i iz priloženog se vidi da ni Islam nije zainteresiran za njega. Možda i jest najbolje da svi ostanu u svojim kategorijama.

Linker
03. svibanj 2024 10:57