UFC

Jailton Almeida je zakazao novu borbu nakon prvog poraza u UFC-u, novi protivnik mu je ruski div

Jailton ”Malhadinho” Almeida 

 MARINA UEZIMA Brazil Photo Press Via Afp
Brazilski MMA borac je prije malo više od dva tjedna prvi puta doživio poraz u UFC-u, no već ima novi izazov

Jailton "Malhadinho" Almeida (20-3) je prvi puta upisao poraz u UFC-u nakon borbe protiv Curtisa "Razora" Blaydesa (18-4). Brazilac je time okončao svoj niz od 6 pobjeda u nizu u najjačoj svjetskoj organizaciji. Trenutno sedmoplasirani teškaš nema puno vremena za žaljenje jer mu je UFC već našao novog protivnika. Borba je zakazana 1. lipnja na UFC 302 priredbi.

Njegov sljedeći izazov će biti šestoplasirani Rus Alexander "Drago" Volkov (37-10). Tai Tuivasa je bio njegov zadnji protivnik na UFC 293 priredbi kojeg je porazio zanimljivom tehnikom tj. "Ezekiel gušenjem". Ruski borac se trenutno nalazi u nizu od tri pobjede te 200 centimetara visokom gorostasu neće faliti samopouzdanja.

Već smo pisali o tome kako je Curtis Blaydes dao vrlo konstruktivnu kritiku svom brazilskom kolegi. Tom prilikom je objasnio da hrvačka tehnika Almeide nije pogodna za velike i snažne teškaše jer on nije dovoljno snažan da drži kontrolu i nanosi štetu. Dao je više sugestija, od toga da se "preseli" u kategoriju ispod ili prilagodi svoju hrvačku tehniku uz obavezne treninge snage.

Borba će se održati u Newarku u Prudential Centeru. Zagriženiji MMA fanovi će znati da je u toj areni ispisana povijest kada je Jon Jones 2011. postao najmlađi prvak ikada.

Linker
26. ožujak 2024 18:12