UFC

Jailton Almeida: ‘Trening kamp mi je bio puno teži nego borba protiv Abdurakhimova‘

Jailton Almeida

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Završio ga je tehničkim nokautom u drugoj rundi, a borili su se na preliminarnom dijelu prošlotjednog UFC 283 eventa

Jailton Almeida jedan je od teškaša koji definitivno pripadaju novoj generaciji, a još od njegovog dolaska u UFC ga prati dobar glas. Na prošlotjednoj UFC 283 priredbi u Riu de Janeiru se borio u sklopu preliminarnog dijela programa, a ostvario je pobjedu nad Shamilom Abdurakhimovim.

Tehničkim nokautom je u drugoj rundi završio Abdurakhimova, tako da je došao do najveće pobjede do sada. Bio mu je to ukupno četvrti nastup do sada u UFC-u, a tu je došao preko DWCS-a. Na UFC 279 se borio i protiv Antona Turkalja kojeg je završio ‘‘submissionom‘‘, tako da se uistinu radi o odličnom borcu. Nakon subotnje borbe je priznao da mu je kamp bio puno teži nego borba:

‘‘Nisam osjetio taj njegov prvi veliki udarac jako. Ruke mu nisu toliko teške. Nisam ništa izgubio kada me je udario. Došao sam se boriti tri runde, no u drugoj sam shvatio da se on umorio. Vidio sam priliku te sam ga završio. Malo sam oklijevao, a moram priznati da mi je kamp bio teži nego ova borba‘‘, rekao je Almeida na press konferenciji.

‘‘Ja sam uistinu prizeman borac, ne želim nikoga prozivati. To će moji šefovi učiniti za mene. Ostat ću u teškoj kategoriji, no nemam nikog koga želim prozvati sad. Želim samo ići gore na rang ljestvici‘‘, dodao je.

Jailton Almeida je jedan vrhunski borac za kojeg ćemo u budućnosti definitivno još čuti. Još uvijek je relativno manje poznato ime, no pobjeda na Abdurakhimovim bi mu trebala donijeti nešto zvučnijeg protivnika.

Linker
01. svibanj 2024 23:33