UFC

Jamahal Hill je novi prvak poluteške kategorije! Nakon poraza se umirovio Glover Teixeira

 Jamahal Hill 

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
Obojica su imali svoje trenutke, no Hill je ipak bio bolji borac noćas i zasluženo je uzeo pojas u poluteškoj kategoriji

Koliko je samo događanja bilo u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji u posljednja dva mjeseca. Jiri Prochazka se ozlijedio i odmah napustio pojas, a zatim je Glover bio jednostavno maknut sa UFC 282 priredbe prošloga mjeseca te su se za pojas borili Ankalaev i Blachowicz koji su ostali bez pobjednika.

Nakon toga svega je Glover konačno dočekao svoju priliku te se noćas na UFC 283 pred svojom publikom borio protiv Jamahala Hilla. Tijek meča za titulu u poluteškoj kategoriji pročitajte ispod:

Prva runda

Glover je od prve sekunde počeo prijetiti rušenjem, a Hill se početkom dobro branio. Obijica su pogodili nekoliko solidnih udaraca, a Hill je krenuo pogađati dobre udarce u nogu. Glover je ponovno pokušao srušiti Hilla koji se opet obranio, no Glover je djelovao kao da ni ne pokušava do kraja izvesti rušenje. Nekoliko dobrih udaraca je pogodio Hill sredinom runde, a rano je krenuo s udarcima u tijelo. Hill je dobio ubod u oko od kojeg se oporavio, a nakon toga je obranio još jedno Gloverovo rušenje.

Druga runda

Glover je počeo pritiskati Hilla koji je počeo dosta bolje pogađati nego u prvoj rundi. Sada je Glover dobio ubod u oko na sličan način kao i Hill u prethodnoj rundi, no oporavio se te je borba nastavljena. Počeli su razmjenjivati udarce nogama, a jedan ‘‘high kick‘‘ je uzdrmao Glovera te je Hill pogodio nekoliko dobrih aperkata. No, Glover je i njemu vratio te je Hill bio uzdrman! Hill je počeo tim ‘‘high kickom‘‘ pronalaziti metu, no Glover ga sredinom runde uspijeva rušiti. Prošao mu je u ‘‘mount‘‘, uzeo leđa no Hill se izvukao te je Glover ponovno bio gornji u parteru. Teixeira je ramenom pritiskao Hilla, no uz kavez se Jamahal uspio dignuti na noge, a tako su i završili rundu.

Treća runda

Glover je odmah krenuo na rušenje i odveo je Hilla na kavez gdje ga ipak nije uspio srušiti. Radio je Hill prednjim direktom. ‘‘High kick‘‘ je ponovno pronašao metu i pogodio je Glovera te ga jako uzdrmao i bacio u nokdaun. Bacao je udarce u parteru i nanosio štetu, no nije htio na parter s Gloverom. Sudac je podignuo Glovera na noge, a krajem runde su obojica jako teško disali. Hill je nastavio sa ‘‘high kickovima‘‘, ali i Glover je vraćao snažnim krošeima.

Četvrta runda

Šteta na Gloverovom licu je bila blago rečeno užasna, no uspio je ući u četvrtu rundu. Hill je nastavio udarce nogama u glavu i tijelo. U prvoj minuti je sjelo koljeno koje je uzdrmalo Glovera, a ni uz žicu Teixeira nije uspio doći do rušenja. Hill je počeo pogađati sve čišće, a za taj ‘‘high kick‘‘ i prednji direkt Glover jednostavno nije imao rješenja. Teixeira je vraćao s nekoliko snažnih krošea, no govor tijela mu nije bio dobar. Velike je posjekotine Glover imao iznad oba oka i očigledno su ga smetale, a krajem runde je Hill opet počeo pogađati. Glover je kontrirao no Hillovi udarci su bili čišći, puno udaraca je primio Teixeira do ovog trenutka. No, uspio je preživjeti i ovu rundu.

Peta runda

Liječnik je ušao i pregledao Glovera koji je kao pravi ratnik zazvao nastavak borbe. Glover je uspio srušiti Hilla početkom posljednje runde, a završio je u ‘‘side mountu‘‘ te se Hill nije mogao ustati. Teixeira je prešao u polugard, a zatim i u ‘‘mount‘‘. Hill se nekako uspio izvući iz toga i završiti gornji u parteru odakle je nanosio poneki udarac. Jamahal je prešao u ‘‘side mount‘‘, no pustio je Glovera na noge. Nastavio je Hill do kraja borbe lagano raditi ‘‘kickovima‘‘, čime si je osigurao pojas u poluteškoj kategoriji.

Pobjedu je odnio Jamahal Hill jednoglasnom sudačkom odlukom, a postao je prvi borac u povijesti koji je u UFC došao preko DWCS-a i uzeo pojas. Nakon poraza Glover Teixeira se umirovio, a rekao je da mu je čast ostaviti rukavice u kavezu iste večeri kao i legendarni ‘‘Shogun‘‘ Rua.

Rezultate cijele priredbe pogledajte ispod:

UFC 283 - Rezultati priredbe

Glavni dio

Jamahal Hill def. Glover Teixeira via jednoglasnom sudačkom odlukom (50-44 x3)

Brandon Moreno def. Deiveson Figueiredo via third-round TKO (5:00, doctor’s stoppage)

Gilbert Burns def. Neil Magny via submission (head/arm choke) (R1, 4:15)

Jessica Andrade def. Lauren Murphy via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-25 x2, 30-26)

Johnny Walker def. Paul Craig via first-round TKO (2:16) (live blog)

Preliminarni dio

Ihor Potieria def. Mauricio Rua via first-round TKO (4:05) (live blog) | Pros react

Brunno Ferreira def. Gregory Rodrigues via first-round KO (4:13) | Watch finish

Thiago Moises def. Melquizael Costa via submission (RNC) (R2, 4:05)

Gabriel Bonfim def. Mounir Lazzez via submission (guillotine) (R1, 0:49) | Watch finish

Jailton Almeida def. Shamil Abdurakhimov via second-round TKO (2:56) | Watch finish

Cody Stamann def. Luan Lacerda via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3)

Ismael Bonfim def. Terrance McKinney via second-round KO (2:17) | Watch finish

Nicolas Dalby def. Warlley Alves via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28 x2, 28-29)

Josiane Nunes def. Zarah Fairn dos Santos via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3)

Daniel Marcos def. Saimon Oliveira via second-round KO (2:18) | Watch finish

Linker
11. svibanj 2024 14:07