UFC

Jedini čovjek koji je pobijedio Diaza i Masvidala dao vrlo zanimljivu prognozu njihove borbe

Masvidal vs. Henderson
 screenshot
Samo dva borca imala su čast ući u kavez s oba sudionike nadolazeće glavne borbe UFC 244 priredbe. No, dok su protiv Donalda Cerronea obojica, tj. Nate Diaz i Jorge Masvidal, upisali pobjedu, onaj drugi obojicu ih je savladao. Riječ je o Bensonu Hendersonu koji ima vrlo zanimljivu prognozu borbe.

Jedini napad Natea Diaza na pojas UFC prvaka dogodio se u prosincu 2012. godine. Tada je prvak bio Benson Henderson, koji je odradio fenomenalnu borbu i Diazu nije dao apsolutno nikakvu šansu ugroziti njegov šampionski status. Uzeo je Henderson svih pet rundi, po jednom sucu čak ukupnim rezultatom 50-43. Tri godine kasnije, dok je već bio u velter kategoriji, borio se Henderson i protiv Jorgea Masvidala u glavnoj borbi Fight Nighta koji se održao u Južnoj Koreji. Tada je imao malo teži posao te je slavio tek podijeljenom sudačkom odlukom. No, kao jedini čovjek koji je savladao oba sudionika glavne UFC 244 borbe, vrlo je zanimljivo čuti njegov stav o cijeloj BMF priči. Što se tiče toga, Benson baš i nema neko pozitivno mišljenje.

"Posao UFC-a je promovirati borbu i navesti ljude na to da budu sigurni kako je nešto velika borba. No, kad realno pogledate, borba i BMF pojas zapravo ne znače ništa, nikakva tu titula ne postoji. UFC je izmislio titulu da bi borbu učinili većom te da djelovali na fanove da im bude važnija. Jednostavno su napravili dojam da je borba važnija nego što zapravo je. Oni su majstori u tome i svaka im čast. Isto tako, ovo je sjajna borba za Natea i Jorgea, drago mi je zbog njih. Obojica su mi dragi borci, dolaze iz meni jako dragih timova i veselim se borbi", rekao je Henderson prošlog mjeseca u razgovoru za MMA Fighting.

Sad je Henderson u razgovoru za MMA Junkie borbu prognozirao i to na vrlo zanimljiv način. Naime, otkrio je toga smatra favoritom ako ćemo gledati na to što je sposoban učiniti, no isto tako on nije siguran hoće li se isti odlučiti na takav pristup.

"Ovako prednost u startu mogu dati Jorgeu, no automatski kad si uzmem vremena i procijenim odnos snaga, mislim kako je ovo borba koja jako dobro odgovara načinu borbe Natea Diaza. Mislim kako se Jorge neće kretati onoliko koliko bi trebao, nego će stati i krenuti u otvoreni okršaj. A to je situacija u kojoj Nate Diaz izgleda najbolje, kad ispred sebe ima borci koji stoji. Što je veći broj bačenih udaraca s obje strane, to je Nate Diaz bolji. No, ako vas ne može uhvatiti, Nate je u problemima. Jorge ima ono što je potrebno za ostvariti pobjedu, ali mislim kako to neće raditi. On je tip koji se voli potući, a posebno mu se sviđa što su obojica takvi. Uvjeren sam da će to biti luda borba. Ako bude tako kako sam prognozirao, mislim da je Nate u prednosti. No, ako Jorge iskoristi svoj borilački IQ, mislim da Nate nema prevelike šanse. Jorge ima sve što je potrebno za uzeti ovu borbu. Samo se postavlja pitanje hoće li on to napraviti ili će ići pokazati kako je upravo on najopakiji gad u UFC-u. Ako bude tako, onda ipak prognoziram Nateovu pobjedu", rekao je Bendo, koji već nekoliko godina nastupa u Bellatoru.

Fanovi se nadaju kako će ova dvojica odraditi otvorenu borbu bez previše kalkulacija i taktiziranja. Ako je vjerovati prognozi sjajnog borca te danas i jednako tako dobrog trenera, u tom je slučaju u prednosti Nate Diaz.

Linker
19. svibanj 2024 12:11