UFC

John McCarthy kritizirao UFC: ‘Ako želite bolje bodovanje, ovo morate promijeniti‘

John McCarthy

 Screenshot (youtube, Bobby Razak)
Položaj bodovnih sudaca sa strana kaveza po njemu nije dobar položaj

Suđenje u borilačkim sportovima je vrlo nezahvalan posao jer su u slučaju nekih kontroverzi prvi na udaru suci, čak iako je borba bila bliska i ako je mogla otići na obje strane. Nije to nikakav argument u korist loših sudačkih odluka koje su se pod okriljem UFC-a donijele u posljednjih nekoliko mjeseci, no svima treba biti jasno da borba uistinu nije ista iz perspektive suca i perspektive gledatelja preko malih ekrana.

Bilo je tu raznih prijedloga kao što je primjerice povećanje broja sudaca sa 3 na 5, zatim davanja mogućnosti sucima da borbu gledaju na ekranu kao i gledatelji, no ništa još uvijek nije implementirano no pitanje je vremena kada će atletske komisije biti prisiljene na neke promjene.

Legendarni ‘‘Big‘‘ John McCarthy problematizirao je jednu stvar koja sucima otežava, a to je njihova pozicija točno uz kavez:

‘‘Pogledajte UFC. Sjede točno tamo jer UFC određuje gdje će suci sjediti. Imate dvoja vrata u kavezu, a suci se tamo nalaze točno iza njih. Dakle, suci borbu gledaju kroz vrata gdje ima više šipki tako da suci gledaju kroz to cijelo vrijeme.‘‘, rekao je McCarthy u Weighing in.

‘‘Tako nije lagano vidjeti događanja u kavezu i još je sudac iz kaveza konstantno ispred vas. Jedan sudac ima dobro mjesto, tamo gdje su i ring djevojke. Taj sudac ima čist pogled na kavez, ostala dvojica imaju sj**ana mjesta. Ako želite bolje bodovanje, to promijenite.‘‘, zaključio je John.

Iz laičke pozicije je teško reći kako točno izgleda gledati borbu kroz vrata od kaveza, no McCarthy sigurno ima iskustva u tome.

Linker
02. svibanj 2024 17:33