UFC

Jon Jones otkrio zašto inzisitira na borbi protiv Stipe Miočića: ‘Bila bi mi čast boriti se protiv takvog čovjeka‘

Stipe Miočić

 Instagram, Stipe Miocic
Stipe se originalno i trebao boriti protiv Jonesa idućega tjedna na UFC 285 priredbi, no otkrio je kako se UFC ipak odlučio za Ganea

Ukoliko Jon Jones idućega tjedna porazi Ciryla Ganea i osvoji pojas u teškoj kategoriji, teško će ga se moći isključiti iz rasprava o tome tko je najbolji borac ikad. Nakon tri godine neaktivnosti se sada konačno vraća u kavez, a iduće subote će predvoditi UFC 285 priredbu protiv opasnog Ganea.

Kada je u pitanju najbolji teškaš u UFC-u, brojevi jednostavno govore da je to Stipe Miočić. Inače se Jones trebao protiv njega boriti idućega tjedna, no Stipe je nedavno otkrio kako se UFC ipak odlučio za Ganea. No, Jones ne namjerava odustati od borbe sa Stipom, a otkrio je i zbog čega:

‘‘Znate, Stipe Miočić bi mi bio veliki izazov. Naravno, ne želim podcijeniti Ganea jer me i tu čeka ogroman izazov. Ali Stipe Miočić je borac na kojemu imam oko. Ljudi ga smatraju najboljim teškašem svih vremena‘‘, rekao je Jones za TMZSports.

‘‘Da dobijem priliku natjecati se protiv takvog čovjeka, bila bi mi to velika čast. Pobijediti takvog tipa bi bilo nešto istinski posebno, to je razlog zbog kojeg se želim boriti s njim. Želim učvrstiti svoju ostavštinu, tako da znam da se moram boriti s najboljim tipovima ovdje. Sve dok je Stipe još uvijek u igri, bit će moja sljedeća meta‘‘, dodao je.

Nedavno smo imali priliku vidjeti kako se Stipe počeo ozbiljno pripremati za povratak, a vratio se i na svoju staru kilažu. Borba između Jonesa i Stipe bi bila ogromna jer jednog smatraju najvećim borcem ikad, a drugog najvećim teškašem ikad. Tko god da bi u tom dvoboju pobijedio, u svoju ostavštinu bi uistinu upisao jednu veliku pobjedu.

Linker
20. svibanj 2024 12:47