UFC

Jorge Masvidal pratiti će nastup Nicka Diaza: ‘Ako bude dobro izgledao, zašto se ne bismo borili?

Jorge Masvidal
 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Osvajač BMF pojasa spreman je pružiti Nicku Diazu priliku da osveti bratov poraz

Puno je pažnje privukao povratak Nicka Diaza u UFC nakon više od šest godina izbivanja. Stariji od dvojice braće Diaz 25. rujna ponovno će ući u UFC-ov kavez, a s druge strane Octagona biti će Robbie Lawler. Nick Diaz i Robbie Lawler borili su se već 2004. godine, također pod okriljem UFC-a i zbilja je nevjerojatno da su 17 godina kasnije još uvijek tu te će odraditi revanš.

Jedan od boraca koji će pomno pratiti tu borbu jeste Jorge Masvidal. Naime, ''Gamebred'' je u studenom 2019. godine savladao Natea Diaza u borbi za svojevrsni ''BMF'' pojas. Nakon toga, Masvidal je dvaput poražen od strane Kamarua Usmana u borbi za UFC-ov pojas velter kategorije te sada čeka novi nastup. Njegove oči biti će usmjerene ka UFC 266 priredbi, a s posebnim interesom promatrat će Nicka Diaza s kojim bi se rado borio.

''Ako Nick Diaz bude izgledao dobro i odradi svoj posao na UFC 266 priredbi, zašto se ne bismo borili Nick i ja? Volio bih se boriti s Nickom. Bio bi to klasik. To je borba koju sam oduvijek htio, još dok sam u Strikeforceu nastupao u lakoj kategoriji, a on u velteru. Ja sam si govorio 'Čovječe, to je tip s kojim se želim boriti'. Ništa osobno, samo zbog njegovog stila i načina na koji sve ostavlja tamo (u kavezu). Stoga ako dobijem borbu protiv Nicka, to će biti blagoslov.'', rekao je Masvidal u razgovoru s ESPN-ovim Marcom Raimondijem.

Preostaje nam vidjeti kako će Nick Diaz uistinu izgledati u kavezu tog 25. rujna, a sigurno je kako bi ga mnogobrojni fanovi rado vidjeli protiv ''Gamebreda'', naročito u ulozi osvetnika nakon što je Masvidal uvjerljivo savladao Natea Diaza. Ipak, Nicka prvo čeka Robbie Lawler koji je zadnjih godina bio puno aktivniji borac, a ta borba će nam pokazati ima li trenutno smisla da Nick Diaz ulazi u kavez s Masvidalom.

Linker
11. svibanj 2024 20:40