UFC

Borba godine u najavi? Vicente Luque i Nate Diaz žele se međuosobno boriti

Nate Diaz
 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Dvojica uzbudljivih boraca UFC-ove velter kategorije putem Twittera složili su se oko meča

29-godišnji Vicente Luque uživa najbolje dane svoje MMA karijere. Trenutno je u nizu od četiri pobjede, a u zadnjih 11 nastupa slavio je čak 10 puta. Sve to dovelo ga je do četvrtog mjesta na ljestvici izazivača UFC-ove velter kategorije. Iako Luque gleda ka pojasu i nada se što skorijoj prilici, postoji još jedna borba za koju je izrazito zainteresiran, a to je ona protiv Natea Diaza.

Iako Nate Diaz nije niti rangiran, radi se o velikoj zvijezdi, a gotovo svaki član velter i lake kategorije objeručke bi prihvatio borbu protiv njega. Ništa drukčije nije niti u slučaju Vicentea Luquea. Brazilac je prvom polovicom kolovoza savladao Michaela Chiesu, a već na konferenciji za medije nakon borbe izrazio je želju za borbom protiv Diaza.

''Po meni, Nate je pravi borac, a ja sam tip borca koji će pružiti uzbudljivu borbu neovisno o protivniku. Dakle, Nate želi veliku borbu. Ja neću prodati meč svojim pričanjem, ali ću ga definitivno prodati načinom borbe. On (Nate) zna i svi znaju da ću ja ući u kavez i pokušati otkinuti njegovu glavu. Čak i ako on pokuša otkinuti moju glavu, ja ću nastaviti s pritiskom. Stoga, ako UFC želi uzbudljivu borbu i ako Nate želi sudjelovati u takvoj, ja sam čovjek kojeg tražite.'', tada je izjavio Luque, a Nate Diaz jučer je podijelio tu izjavu na svom Twitter profilu napisavši:

''Pa idemo se boriti.''

Ubrzo se i Vicente Luque oglasio putem svog Twitter profila odgovorivši Nateu Diazu.

''Ovo će biti borba godina. UFC, Dana White, Sean Shelby, Ali Abdelaziz, omogućite ovo! Kada pravi borci uđu u Octagon, fanovi znaju da će to biti rat''

Čini se kako su borci uistinu zainteresirani. Nema razloga da čelnici i matchmakeri UFC-a ne budu. Nadamo se da će se želje Vicentea Luquea i Natea Diaza ostvariti jer ova borba stvarno ima potencijala za spektakl.

Linker
09. svibanj 2024 08:14