UFC

Justin Gaethje pričao o borbi za ‘BMF‘ pojas: ‘Želim Masvidalu uskratiti zadovoljstvo opasavanja Poiriera!‘

Justin Gaethje

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Gaethje također vjeruje da njegova druga borba s Poirierom neće izgledati potpuno isto kao prva

Scenarij iz snova Jorgea Masvidala je omatanje "BMF" pojasa oko struka njegovog dugogodišnjeg timskog kolege Dustina Poiriera na UFC-u 291. Justin Gaethje planira uskratiti "Gamebredu" priliku.

Poirier i Gaethje će se revanširati za pojas koji je Masvidal prvi osvojio. Gaethjeov cilj je osvetiti se za poraz od Poiriera 2018. godine pobjedom koju je Masvidal prisiljen priznati dodjelom promotivne titule.

"Da, želim ga natjerati da to učini. To bi bilo lijepo. Znam da će to mrziti, pa ću ga voljeti još više.”

Gaethje ne predviđa lak put do pobjede i to s dobrim razlogom. Prvi put kad su se borili, tukli su jedan drugoga tri runde prije nego što ga je Poirier zaustavio u četvrtoj. Ta je borba proglašena za najbolju borbu 2018. godine po izboru MMA Fightinga,

Masvidal, koji je nekoliko godina radio s Poirierom u American Top Teamu, osvojio je prvu BMF titulu 2019. godine prekidom nad Nateom Diazom na UFC-u 244. U to se vrijeme mislilo da je taj pojas jednokratan, ali revanš između Poiriera i Gaethjea opet ga je aktualizirao.

Proteklih nekoliko godina Gaethje je pokušavao ublažiti svoju agresiju kako bi spasio svoje tijelo i mozak. Subotnja borba stavit će tu odluku na kušnju.

"Da, mislim da moram biti tehnički nastrojen, bez obzira na sve. Očito sam spreman boriti se protiv vatre vatrom. To je ono što mi radimo u ovoj igri. Ali da, pokušat ću biti što metodičniji i ne griješiti. Na ovoj razini, to su pogreške, iskoristite njihove pogreške i nemojte griješiti.”

Ipak, Gaethje također vjeruje da njegova druga borba s Poirierom neće izgledati potpuno isto kao prije.

“Posebno s pet godina razmaka između borbi, oboje smo potpuno različiti ljudi, različiti borci, a s godinama dolazi mudrost."

Gaethje se vraća u kavez četiri mjeseca nakon pobjede odlukom protiv Rafaela Fizieva koja ga je vratila na pravi put nakon što je izgubio priliku za naslov protiv sada već bivšeg prvaka Charlesa Oliveire. Još jedan pojas je na redu kada se Gaethje opet suoči s Poirierom, ali to nije onaj za kojim on juri.

“Mislim da su aspiracije šampionski pojas, ovaj me samo može kapitulirati prema tome", zaključio je.

Linker
11. svibanj 2024 15:14