UFC

Kakav završetak legendarne karijere! Robbie Lawler ekspresno je nokautirao Pricea i povukao se iz sporta

Robbie Lawler (lijevo) i Joe Rogan

 Screenshot (youtube, Ufc)
41-godišnji ‘‘Ruthless‘‘ pokazao je kako i dalje može parirati mlađim borcima, ali ipak se odlučio povući

Posljednji meč na preliminarnom dijelu UFC 290 eventa ponudio je oproštaj legendarnog Robbieja Lawlera (30-16, 1 NC). Bivši prvak UFC-ove velter kategorije ranije ove godine najavio je kako će se oprostiti na UFC 290 eventu, a UFC ga je upario s vrlo opasnim Nikom Priceom.

Silno je Robbie Lawler uživao u svom posljednjem ulasku u kavez. ‘‘Ruthless‘‘ je upijao atmosferu koja je stvorila publika u dvorani i odlično raspoložen ušao je u meč. A što se samog meča tiče, Lawler je karijeru završio na perfektan meč.

Samo 38 sekundi potrajao je njegov meč protiv Nike Pricea. Već prilikom prve otvorene razmjene Lawler je desnim aperkatom pogodio Pricea. Niko je ušao u klinč s Lawlerom, a Robbie je ispogađao Pricea s nekoliko lijevih krošea, a zatim je kombinacijom lijevog aperkata i lijevog krošea brutalno nokautirao Pricea.

Nevjerojatan način za završiti ovako legendarnu karijeru. Nerijetko oproštajni mečevi legendi u poznim godinama ne završe najbolje, jer ipak su to borci koji su daleko od svojih najboljih dana. To nije bio slučaj s Lawlerovim oproštajnim nastupom. 41-godišnji ‘‘Ruthless‘‘ lakoćom je nokautirao sedam i pol godina mlađeg Pricea.

‘‘Bio je ovo težak trening kamp, ništa nije teklo dobro, a tek danas sam se napokon osjećao dobro. Lijepo je završiti karijeru na ovakav način. Hvala vam na svim ovim godinama podrške.‘‘, rekao je Lawler u govoru nakon meča, a potom je dobio iznenađenje od strane UFC-a.

Na velikom ekranu pušteni su sažeci njegove karijere, a Robbie Lawler nije mogao suspregnuti suze. Što dodati, osim da je ovo bio jedan prelijep završetak karijere koja će sigurno naći svoje mjesto u UFC-ovoj Kući slavnih. Lawler je ranije ovaj tjedan već dobio svoje mjesto u Kući slavnih na temelju borbe protiv Roryja MacDonalda, ali mjesto zaslužuje i na temelju svih svojih postignuća u karijeri.

Legendo, uživaj u mirovini!

‘‘Prelimsi‘‘ su ponudili odlične mečeve

Kad je u pitanju ostatak preliminarnog dijela UFC 290 priredbe, gledali smo vrlo zanimljiv program! Esteban Ribovics i Kamuela Kirk otvorili su event. Argentinac Ribovics nakon jako uzbudljivog meča u UFC debiju, ali i poraza protiv Loika Radzhabova, pružio nam je još jedan odličan meč. 27-godišnji borac lake kategorije jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3) porazio je Kirka, a bio je to jako dobar meč za otvoriti ‘‘fight card‘‘.

Već u drugoj borbi na rasporedu vidjeli smo prvi prekid i jedan od spektakularnijih nokauta u ovoj kalendarskoj godini. Meksikanac Jesus Santos Aguilar također je tražio prvu pobjedu u svom drugom UFC nastupu, a nakon samo 17 sekundi desnim ‘‘overhandom‘‘ brutalno je ugasio Shannona Rossa.

22-godišnji Cameron Saaiman ponovno je potvrdio svoj veliki talent i u trećem UFC nastupu došao je do treće pobjede. Saaiman je nokautom u prvoj rundi porazio Terrencea Mitchella. Vitor Petrino nakon pobjede nad Antonom Turkaljem ranije ove godine, pobjedu je upisao i nad Marcinom Prachnijem kojeg je porazio ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi.

Spomenut ćemo još kako su Alonzo Menifield i Jimmy Crute odradili revanš nakon što su remizirali u drugom mjesecu ove godine. Menifielda je tada koštao oduzeti bod zbog držanja za ogradu kaveza i borba je završila neriješenim ishodom, unatoč tome što je Menifield uzeo prve dvije runde (treću izgubio 10-8). Pet mjeseci kasnije, Menifield je dokazao da je bolji borac od Crutea i svladao ga je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Cruteov ‘‘gameplan‘‘ očekivano se zasnivao na hrvanju, ali trenutak nepažnje koštao ga je ‘‘giljotine‘‘ kojom ga je Menifield završio. Crute je nakon meča svukao rukavice i time je davao do znanja da se planira umiroviti, ali 27-godišnji Australac vjerojatno je reagirao u afektu, jer u posljednja četiri nastupa upisao je tri poraza i remi.

Kompletne rezultate preliminarnog dijela UFC 290 eventa pročitajte u nastavku članka.

UFC 290 - rezultati prelimsa:

Robbie Lawler def. Niko Price via KO - R1, 0:38

Tatsuro Taira def. Edgar Chairez via jednoglasnom odlukom sudaca (29-27 x3)

Denise Gomes def. Yazmin Jauregui via KO - R1, 0:20

Alonzo Menifield def. Jimmy Crute via submission (giljotina) - R2, 1:55

Vitor Petrino def. Marcin Prachnio via submission (arm triangle) - R3, 3:42

Cameron Saaiman def. Terrence Mitchell via KO - R1, 3:10

Jesus Aguilar def. Shannon Ross via KO - R1, 0:17

Esteban Ribovics def. Kamuela Kirk via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Linker
01. svibanj 2024 17:11