UFC

McGregor ‘tvitao‘ o Lawlerovom umirovljenju, ‘Ruthless‘ odgovorio: ‘Želi li se Conor boriti protiv mene?‘

Robbie Lawler (lijevo) i Conor McGregor (desno)

 Screenshot (youtube | Mma Fighting | Ufc)
Legendarni Robbie Lawler sa širokim osmijehom na licu prokomentirao je Conorov ‘‘tvit‘‘

Nakon 47 profesionalnih MMA nastupa (30-16, 1 NC, 15-10 UFC), legendarni Robbie Lawler odlučio je zaključiti svoju karijeru. 41-godišnji američki borac oproštajni nastup odradio je na UFC 290 eventu u Las Vegasu, a oprostio se na najbolji mogući način.

Lawlerov oproštajni meč potrajao je samo 38 sekundi, a to je bilo dovoljno da Lawler nokautira Niku Pricea. Rijetki su borci koji se od sporta oproste nokautom u prvoj rundi na najvišoj razini, ali Lawler je očito ušao jako spreman u svoj posljednji nastup.

Njegov impresivni nastup mnoge je naveo na razmišljanje kako će Lawler ipak preispitati svoju odluku u povlačenju iz sporta. Ako borca poput Pricea može tako ekspresno nokautirati, možda ipak još uvijek nije vrijeme za odlazak u mirovinu. Conor McGregor jedan je od onih koji predviđaju brzi povratak Lawlera u kavez.

‘‘Vratit će se do kraja godine.‘‘, napisao je McGregor putem Twittera.

Nedugo nakon meča s Priceom, Lawler se pojavio na konferenciji za medije. Naravno da su medijski predstavnici morali spomenuti Conorov ‘‘tvit‘‘.

‘‘Conor je napisao na Twitteru kako vjeruje da ćeš se vratiti do kraja godine. On se nekoliko puta umirovio i vraćao sportu. Postoji li šansa da se i ti vratiš s obzirom da si posljednji meč odradio na tako visokoj razini.‘‘, pitanje je koje je jedna od medijskih predstavnica uputila Lawleru, a Robbie je sa širokim osmijehom na licu odgovorio:

‘‘Zašto? Želi li se Conor boriti protiv mene? To bi bio velik meč, ali ne razmišljam pretjerano o tim stvarima. Danas sam se dobro osjećao, ali o tome i pričam. Da sam se osjećao dobro sedam tjedana u nizu ili nešto takvo, onda bi razmislio. Nikada ne znate što će se dogoditi u budućnosti, ali zadovoljan sam svime što sam ostvario. Ovo je definitivno dobar način za otići iz sporta.‘‘, rekao je Lawler, a u nastavku je dodao kakKado vjeruje da Conor pokušava izazvati uzbuđenje kod njega, ali Lawler nije planirao obraćati previše pažnje na to.

Kad su u pitanju Lawler i McGregor, mnogi će se sjetiti famozne Lawlerove izjave koja datira iz 2016. godine. Robbie je tada dobio priliku prokomentirati meč između Natea Diaza i Conora McGregora, a Diaz je u tom meču slavio gušenjem u drugoj rundi.

‘‘On (Conor) je veliko ime, ali meč između nas dvojice ne bi bio dobar za njega.‘‘, započeo je Robbie, a voditelj ga je pitao da detaljnije pojasni.

‘‘Ako bih ga povrijedio, ne bih uzeo njegov vrat. Uzeo bih njegovu dušu! Ja sam puno drukčiji od većine ostalih tipova.‘‘, hladnokrvno je rekao Lawler koji je tada bio prvak UFC-ove velter kategorije.

Meč između njega i Conora McGregora nikada se nije dogodio. McGregor je u više navrata pokazivao tendencije ka napadu na titulu u velter kategoriji, ali nikada se nije niti približio ‘‘title shotu‘‘ u toj kategoriji. Lawler je nedugo nakon gore spomenute izjave izgubio titulu u meču protiv Tyrona Woodleyja i nikada više nije vratio pojas u svoje vlasništvo.

Linker
01. svibanj 2024 15:40