UFC

Kamaru Usman hvali Chimaeva, ali razmišlja i o mirovini: ‘Sve sam ostvario u ovom sportu‘

Kamaru Usman

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
UFC-ov prvak velter kategorije planira se umiroviti na vrhuncu

Sjajnog Nigerijca Kamarua Usmana ovog vikenda čeka peta obrana titule u velter kategoriji. Usman je ove godine nokautirao Gilberta Burnsa i Jorgea Masvidala, a vrlo aktivni prvak u ranim nedjeljnim satima odradit će revanš s Colbyjem Covingtonom. Dvojac je prvi meč odradio u 12. mjesecu 2019. godine, a Usman je slavio prekidom 50 sekundi prije kraja fantastične borbe.

Iako je Covington pružio sjajan otpor te Usmana zasigurno čeka izuzetno težak meč, pažnja javnosti i medija sve je više okrenuta ka Khamzatu Chimaevu. Čečenski borac sa švedskom putovnicom proteklog vikenda doslovno se poigrao s Li Jingliangom i mnogi vjeruju kako je pitanje vremena kada će se boriti za pojas velter kategorije. Kamaru Usman također nije ostao ravnodušan Khamzatovim nastupima.

''Prvo i osnovno, odradio je ogroman posao s protivnicima koje su mu dali. Nema srama u tome. Ide mu odlično. Sviđa mi se i volim sav 'hype' oko njega. Budimo iskreni, život nije fer, tome nas uče dok smo djeca. Znam da neki tipovi dobivaju brži i jači poguranac, a neki ne. Tako je, kako je. Više moći za njega. On radi fenomenalan posao s pozicijom u koju su ga stavili. Skidam mu kapu.'', rekao je Nigerijac tokom konferencije za medije, a zatim se osvrnuo na potencijalni meč protiv Chimaeva.

''Što se tiče borbe između njega i mene, znate, ja sam u fazi života gdje shvaćam koliko vam sve ovo oduzima. Devet tjedana odvojen sam od kćerke. FaceTime pomaže, no ne kao bivanje s njom svakog dana. Dakle, očito je da nisam siguran koliko dugo se još želim baviti ovime. Moraju mi dati nešto smisleno. Ako on (Chimaev) uspije doći do vrha, onda ćemo pričati o tome.''

Čini se kako Usman sve više razmišlja o umirovljenju. 34-godišnji Nigerijac pobornik je odlaska na vrhuncu karijere.

''Želim otići u svoje vrijeme, kao Khabib. Znam da mnogi to osporavaju i te pričaju puno toga o Khabibovom odlasku, iako je otišao onda kada je on htio. Tako se to radi. Čak je i Georges St-Pierre tako otišao. Odlazite onda kada želite. Ne dopuštate sportu da vas umirovi. Dakle, kada osjetim da je to vrijeme došlo, povući ću se.'', objašnjava Kamaru.

Jedan od razloga zbog kojih Usman razmišlja o povlačenju jeste i njegova dominacija. Nigerijac ima pobjede nad prva tri izazivača i gotovo da je počistio kategoriju, ako izuzmemo Luquea i Chimaeva koji tek treba dogurati do vrha kategorije. Borba za pojas u srednjoj kategoriji nije opcija za Usmana dokle god je njegov prijatelj Israel Adesanya prvak. Kamaru trenutno ne vidi neke izazove koji bi ga motivirali.

''Budimo iskreni, učinio sam sve što se može učiniti u MMA-u i UFC-u. Ove subote sam na PPV eventu u Madison Square Gardenu, što može biti veće od toga? Predvodio sam PPV evente i prije. Što mi preostaje za učiniti u ovom sportu? Sve sam ostvario. Želim raditi stvari koje nitko prije nije uspio. Ovi tipovi me više ne plaše.'', dodao je prvak UFC-ove velter kategorije.

Linker
12. svibanj 2024 15:14