UFC

Jedan od najspektakularnijih boraca ugovorio novi meč: ‘Demolidor‘ će se boriti protiv Top 15 borca

Michel 'Demolidor' Pereira vs. Tristan Connelly

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Brazilski velteraš uvijek privlači pažnju svojim zanimljivim stilom borbe

Prva UFC priredba u 2022. godini pojačana je za jedan izuzetno zanimljiv meč u velter kategoriji. Naime, 15. siječnja, u sklopu priredbe koju predvode Giga Chikadze i Calvin Kattar, snage će odmjeriti Michel ''Demolidor'' Pereira i Muslim Salikhov. Radi se o velikom meču za spektakularnog Brazilca, jer prvi puta će imati priliku boriti se s rangiranim borcem.

Muslim Salikhov (18-2-0, 5-1 UFC) borac je koji je potiho ušao u Top 15, no s pet pobjeda u nizu zaslužio je 15. mjesto u poretku izazivača. 37-godišnji Dagestanac izgubio je u debiju za UFC od Alexa Garcije, no nakon toga uspio je prezentirati svoju klasu. U svoja trenutno posljednja dva nastupa savladao je respektabilne protivnike kao što su Elizeu Zaleski dos Santos i Francisco Trinaldo.

Michel Pereira (25-11-0, 2 NC) s druge strane, po mnogima je jedan od najspektakularnijih boraca na svijetu. Brazilac gotovo svaku borbu oduševljava raznim nekonvencionalnim potezima, no često ga takve stvari nepotrebno kondicijski troše, a to na koncu dovede do nepotrebnih poraza. Međutim, Pereira se nakon dva poraza u nizu (od Tristana Connellyja i Diega Sancheza) poprilično uozbiljio te je vezao tri slavlja. Radi se o borcu impresivnih fizikalija i dobrih vještina, a u prvom mjesecu iduće godine čeka ga ozbiljan test koji će nam pokazati može li Pereira napraviti nešto ozbiljnije unutar UFC-a.

Inače, iz UFC-a još nije došla službena potvrda ovog meča, no Pereirin trener Rafael Alejarra u razgovoru za MMA Fighting potvrdio je da će se ''Demolidor'' boriti protiv Salikhova.

''Ova borba je prekretnica karijere za Michela. Pobjedom ćemo uzeti mjesto u Top 15 od tog tipa. Jednom kada postanemo rangirani, organizacija će više pažnje obraćati na nas i počet ćemo se boriti s top izazivačima. Ne možemo doći do vrha kategorije, ako se ne borimo protiv najboljih.'', izjavio je Alejarra.

Brazilčev trener ističe kako su puno radili na kondicijskom segmentu jer Pereirin eksplozivni stil borbe iziskuje puno energije. Međutim, puno toga ovisi o njegovom pristupu samoj borbi.

''Michel zna koliko je bitna ova borba te zna kada može ili ne može raditi stvari koje ljudi vole gledati. On će to raditi u ovoj borbi ako se otvori prilika, ali možete primijetiti da to nije radio protiv Khaosa Williamsa. Borio se ozbiljno jer se radilo o važnoj borbi, a taj tip je opasan. Mislim da je ova borba (protiv Salikhova) dobra za Michela, ali moramo biti oprezni jer ovaj Rus nije budala.'', dodao je trener Rafael Alejarra.

Linker
27. travanj 2024 23:57