UFC

Legendarni Diego Sanchez napustio Jackson-Wink akademiju: Nezadovoljan je jer je u drugom planu iza Jonesa i Holm

 Screenshot
Legendarni Diego Sanchez je odlučio u kasnoj fazi svoje karijere napustiti tim u Albuequerqueu koje vode Greg Jacskon i Mike Winkeljohn.

Pobjednika originalnog reality showa "The Ultimate Fighter" na UFC-u 239 očekuje meč protiv Michaela Chiesu, a u kutu će mu stajati tek Josh Fabia. Winkeljohna ili Jacksona, koji su ga vodili posljednjih nekoliko godina, tamo neće biti.

U razgovoru za MMAJunkie UFC veteran je otkrio koji je razlog zbog čega je promijenio radnu sredinu.

"Donio sam ključnu odluku. Ovo je trenutak Diega Sancheza. Donio sam veliku odluku. Tri tjedna prije meča, nema više J-W Akademije - jednog od najboljih timova na svijetu. Idem na ovaj meč sa samo jednim trenerom. Ljudi me pitaju što radim? Diego? Ali u ovom trenutku više ne razmišljam samo glavom, nego osjećam stvari. To je vrlo bitan dio onoga što je Diego Sanchez. Ne razmišljam previše. To je nešto što moraš osjetiti. Tamo negdje unutra. Moraš osjetiti jedan dio sebe koji je unutra", izjavio je legendarni borac i dodao:

"Znam da je sve ovo bio proces učenja. Nisam rastao kao MMA borac, podučavali su me znanju i infirmacijama koje su oni kao treneri imali. Jednostavno su samo odrađivali posao s Diegom Sanchezom."

UFC 239 se održava 6. srpnja u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Sanchez i Chiesa će činiti glavnu borbu uvodnog dijela programa. 37-godišnji Sanchez smatra da je ispravan trenutak za novi korak naprijedu karijeri i lov na vrh svoje divizije. Pobjeda protiv Chiese bi ga gurnula u pravom smijeru.

Ovo nije prvi put da se životopisni borac rastaje s Jackson-Wink akademijom. Jednom ranije su također odlučili poći svojim putevima, ali su se brzo njihovi putevi ponovno susreli. Ovaj put tvrdi da neće biti tako...

"Mogu izraziti samo poštovanje prema Winkeljohnu i Gregu. Obožavam ih. Zahvalan sam i izražavam im veliku količinu priznanja - obojici! Svi treneri tamo su mi pomagali da bi postao ono što jesam. Ali sada je fokus samo na Diegu. Nije bilo tu prave ljubavi prema Diegu. Možda zato što slijede dvije borbe za titulu Jonesa i Holly? Ali znate što? Boli me ona stvar. Ja sam Diego Sanchez, ja sam član Kuće slavnih, ja sam poseban", zaključio je.

Linker
07. svibanj 2024 15:58