UFC

Leon Edwards poslije pobjede nad Colbyjem: ‘Plakao sam nakon one konferencije za medije, Colby je prljavo ljudsko biće‘

Leon Edwards (lijevo) i Joe Rogan

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove velter kategorije priznao je kako mu nije bilo lako nakon Colbyjevih ružnih riječi

Jako težak i emotivan ‘‘fight week‘‘ imao je Leon Edwards, UFC-ov prvak velter kategorije. ‘‘Rocky‘‘ je bio na udaru Colbyja Covingtona, borca s kojim se danas borio za pojas u UFC-ovoj velter kategoriji.

U četvrtak navečer UFC je održao konferenciju za medije uoči UFC 296 eventa, a Colby Covington jednom izjavom je šokirao MMA svijet.

‘‘Odvest ću te u sedmi krug pakla, a tamo ćemo pozdraviti tvog tatu.‘‘, riječi su koje je Covington uputio Edwardsu.

Leon je ostao bez svog oca još kao 13-godišnje dijete, a njegov otac upucan je u jednom londonskom noćnom klubu. Colby je znao kako pogoditi Edwardsa ravno u srce, a Leon je čekao priliku za osvetu unutar kaveza.

Osvetu je i dočekao. Bez većih problema Edwards je porazio Colbyja i obranio je status prvaka u velter kategoriji, a nakon meča osvrnuo se na Colbyjevu gnjusnu izjavu.

‘‘Ovaj meč bio je jako emotivan za mene. Ovaj tip (Colby) je iskoristio ubojstvo mog oca kao zabavu i puno mi je trebalo da se smirim i ostanem fokusiran. Ljutito sam plakao nakon konferencije za medije. Ne možeš se ismijavati sa smrću mog oca, a on je to napravio. I dan-danas srce mi je slomljeno zbog ubojstva mog oca, a on (Colby) je rekao da bi moj otac trebao goriti u paklu.‘‘, rekao je Leon u razgovoru s Joeom Roganom, a zatim je potvrdio kako mu je žao jer nije uspio završiti Colbyja.

‘‘Sto posto mi je krivo. Imao sam osjećaj da sam puno bolji borac i da sam tehnički znatno potkovaniji. Ali i on je dobar borac, odradio je dva dobra meča protiv Kamarua Usmana. Odličan je borac, ali prljavo ljudsko biće.‘‘, dodao je ‘‘Rocky‘‘.

Sigurno je Edwardsu ovo jedna od najdražih pobjeda u karijeri. Borio se protiv osobe koja si je dala za pravo ‘‘smjestiti‘‘ njegovog oca u pakao. Leon je imao teško odrastanje i sigurno mu je jako teško jer njegov otac nije dočekao priliku gledati sina kako osvaja UFC-ov pojas. Nedostajala je Edwardsu i ta očinska figura tijekom najosjetljivijih godina odrastanja, a Colby Covington samo je dodatno ‘‘posolio‘‘ sve te rane.

Pozitivni lik u cijeloj ovoj priči na kraju je došao do pobjede i mnogima je drago zbog toga.

Linker
06. svibanj 2024 08:33