UFC

Luke Rockhold nije dugo izdržao u mirovini: ‘Pronašao sam svoj tempo, mogao bih prebiti ove YouTubere‘

Luke Rockhold

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije raskinuo je ugovor s UFC-om i spreman je za nove izazove

Na samom početku godine objavili smo listu najvećih MMA boraca koji su se povukli iz sporta u 2022. godini. Ime Lukea Rockholda svakako je jedno od najzvučnijih i najistaknutijih na toj ljestvici.

Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije povukao se u osmom mjesecu 2022. godine nakon poraza od Paula Coste. Nevjerojatno uzbudljivih 15 minuta pružili su Costa i Rockhold, a unatoč porazu, Rockhold je mogao ponosno otići iz kaveza u Salt Lake Cityju. Ušutkao je Luke sve one koji su ga optuživali da ne može podnijeti udarac i da ima ‘‘staklenu bradu‘‘. Seriju ‘‘bombi‘‘ od strane Paula Coste primio je Rockhold, a iako je već nakon prve runde bio vidno iscrpljen, izgurao je Luke do samog kraja.

Jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je taj meč, a zatim je skinuo rukavice i Joe Roganu je objasnio da je jednostavno prestar da se nastavi baviti ovim sportom. Nije ipak dugo prošlo prije nego je Rockhold kroz neke intervjue i objave na društvenim mrežama dao naslutiti da razmišlja o povratku.

Ostao je Rockhold u treningu, a danas je gostovao u MMA Houru. Zašto bi umirovljeni borac gostovao kod Ariela Helwanija, osim ako nema neku veliku vijest za obznaniti. Naravno da je Rockhold nagovijestio povratak u kavez.

‘‘Vaš tip je slobodan borac.‘‘, rekao je Rockhold referirajući se na samog sebe i na podatak da je raskinuo ugovor s UFC-om.

‘‘Čist i slobodan, a spreman sam i ponovno inspiriran da isprobam nešto novo.‘‘, dodao je Luke.

Nekoliko borbi preostalo je Rockholdu prema ugovoru s UFC-om, ali čelnici su mu ispunili želju i oslobodili su ga tog ugovora. Rockhold je sada očito u potrazi za novim izazovima, iako nije u potpunosti definirao o kakvim se izazovima radi.

‘‘Treba mi nešto novo, novi izazov. Ponekad ‘izgorite‘ ako ste napravili tako puno i potrebne su vam nove prepreke. Vrata UFC-a uvijek su mi otvorena, ali želim razvaliti neke tipove. Ako želite sranja, mogao bih otići boksati i prebiti ove YouTubere također. Osjećam kao da tek postajem bolji. Pronašao sam svoj tempo i dobar je osjećaj. Ispred mene su planine koje moram ispenjati.‘‘, zaključio je Luke u razgovoru s Helwanijem.

Kritičari će reći da je Rockhold kondicijski djelovao uistinu loše u meču protiv Coste, ali uzmite nekoliko čimbenika u obzir. Bio je to prvi Lukeov meč nakon više od tri godine pauze, a sam event održao se u Salt Lake Cityju na velikoj nadmorskoj visini. Mnogi borci na tom ‘‘cardu‘‘ djelovali su kondicijski lošije nego inače, pa tako i 38-godišnji Rockhold.

Činjenica je da Luke više ne može parirati najboljim MMA borcima na svijetu, ali u nekim drugim organizacijama sigurno može igrati važnu ulogu. A možda se jednostavno planira dobro naplatiti u boksu. Što god odlučio, bit će zanimljivo popratiti sljedeću fazu njegove borilačke karijere.

Linker
19. svibanj 2024 03:51