UFC

Makhachev i još nekoliko boraca ponudilo se uskočiti u borbu protiv Dos Anjosa

Islam Makhachev

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
UFC ne bi trebao imati velikih problema ukoliko Rafaela Dos Anjosa žele zadržati na UFC 272 programu

Vijest o nemogućnosti nastupa Rafaela Fizieva na UFC 272 priredbi borilački fanovi dočekali su s velikim razočaranjem, budući da je njegova borba protiv Rafaela Dos Anjosa trebala poslužiti kao savršena uvertira za okršaj Colbyja Covingtona i Jorgea Masvidala. Nažalost, pozitivan COVID-19 nalaz se ispriječio te trenutno nije poznato što će UFC napraviti s Dos Anjosom.

Bivši prvak nije se dugo borio i svakako mu je želja ostati na programu, a ukoliko je to i plan promocije, posao pronalaska zamjenskog protivnika ne bi im trebao stvarati probleme. Naime, više različitih boraca s potrebnim referencama javilo se i otkrilo kako su spremni uskočiti.

Onaj kojeg svi najviše žele vidjeti u ovoj borbi je Islam Makhachev. On je proteklog vikenda bez previše problema savladao Bobbyja Greena te je otkrio da bi se mogao boriti već ovog vikenda na PPV priredbi. Kako je protiv Dos Anjosa već bio ugovaran, ali se borba nije dogodila, naravno da je ta ideja mnogima uskočila u prvi plan.

"77 kilograma? Hajdemo! Imamo nedovršenog posla", napisao je Makhachev u poruci direktno Dos Anjosu, kojem se prvobitna ideja nije svidjela.

"75 kilograma! Divizija koju je stvorio tvoj momak", odgovorio je Dos Anjos, aludirajući na kategoriju iz Khabibovu Eagle FC promocije.

Iako su to samo dva kilograma razlike, čini se da bi to Makhachevu predstavljalo probleme. Barem se tako može zaključiti iz njegove iduće izjave.

"Opet tražiš način kako pobjeći?", glasio je Islamov odgovor na spomenuti prijedlog.

Osim Makacheva, za borbu se ponudilo još nekoliko boraca. Zanimljivo je kako se među njima nalazi i Paul Felder, posljednji Dos Anjosov protivnik. On je upravo umjesto Makhacheva uskočio u borbu protiv Dos Anjosa, održanu u studenom 2020. godine i to doslovno iz komentarske u borilačku ulogu. Brazilac je tada slavio nakon pet sjajnih rundi, a Felder se u međuvremenu umirovio. Ipak, sad je otkrio kako je spreman za još jedno "short notice" iskustvo s Brazilcem.

Preostali borci koji su, bilo osobno ili preko svog menadžera, ponudili svoje usluge, su također poznata i dokazana imena. Renato Moicano, Ilia Topuria i Diego Ferrera, svi su spremni ovog vikenda nastupiti na UFC 272 programu. U svom stilu je to odradio i Kevin Holland, koji već ima ugovorenu borbu na priredbi, ali je dodao kako nema ništa protiv dvije borbe iste večeri. Kakvu će UFC donijeti odluku po tom pitanju, mogli bismo saznati već danas.

Linker
06. svibanj 2024 14:34